Documentarul Cold Waves ( Razboi pe calea undelor), regizat de Alexandru Solomon, va fi prezent sambata in cadrul prestigiosului festival international de film documentar si animatie de la Leipzig. Proiectiile vor avea loc la ora 22:30, la Cinema Universum.

"Razboi pe calea undelor" este un lungmetraj documentar despre sectia romana a postului Radio Europa Libera, despre propaganda si terorism in timpul Razboiului Rece. Rolul cel mai important il joaca undele si dubla semnificatie a acestora, un amestec mortal intre politic si psihic, un razboi intre radioul-otrava si toxinele radioactive.

Filmul, care reconstruieste aceasta perioada intr-o maniera detaliata, artistica si captivanta, ii are ca protagonisti pe Monica Lovinescu, Neculai Constantin Munteanu, Emil Hurezeanu, Serban Orescu, Nestor Ratesh, Doina Cornea si Vasile Paraschiv, dar si pe celebrul terorist Ilich Ramirez-Sanchez, cunoscut intregii lumi sub numele de Carlos „Sacalul”.

Trailerul filmului "Cold Waves"

Dupa proiectiile de la Leipzig, documentarul, o productie Romania-Germania-Luxemburg, va fi prezentat si in cadrul festivalului international de film documentar de la Amsterdam. Premiera la Bucuresti va avea loc pe 29 noiembrie la cinematograful Scala, iar din 30 noiembrie, filmul va intra in cinematografele din tara.