Biroul Federal de Investigatii american (FBI) a anuntat vineri ca a inceput examinarea unor noi e-mailuri in cadrul investigatiei privind folosirea de catre candidata Partidului Democrat la presedintia SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete in perioada cand ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit sa utilizeze serverul securizat al institutiei, relateaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

Cei insarcinati cu ancheta "au descoperit existenta unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru aceasta investigatie", a indicat directorul FBI, James Comey, intr-o scrisoare adresata Congresului.

"Am fost de acord ca FBI sa ia masurile corespunzatoare pentru a permite investigatorilor sa examineze aceste e-mailuri, astfel incat sa determine daca ele contin informatii clasificate si sa evalueze importanta lor pentru investigatie", a adaugat responsabilul american.

Hillary Clinton a fost interogata in luna iulie de FBI pe acest subiect, iar cateva zile mai tarziu Departamentul Justitiei a decis sa inchida dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat ca elementele sunt insuficiente pentru a se avansa in acest caz. Insa James Comey i-a reprosat atunci fostei sefe a diplomatiei ca prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat intr-un mod "extrem de neglijent".

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicatiile oficiale prin faptul ca asa este mai practic si mai simplu. Ea a mai sustinut ca a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor catre Departamentul de Stat si ca niciunul dintre aceste documente nu era secret in momentul expedierii.