Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, pentru Agerpres, ca viitorul guvern trebuie sa aiba in spate o majoritate parlamentara puternica, sa rezolve problemele stringente ale Romaniei si ca, de asemenea, e nevoie ca politicienii sa puna capat razboiului politic.

Vasile DincuFoto: mdrap.ro

El crede ca formarea viitorului guvern va depinde de interactiunea dintre partidul care a castigat alegerile si presedintele tarii.

"Cred ca in acest moment exista posibilitatea sa existe un guvern stabil. Depinde ce va face PSD, depinde si de interactiunea dintre partidul care a castigat destul de net alegerile si presedinte, cel care desemneaza premierul. Cred ca in acest moment, alaturi de PSD si ALDE se pot adauga si alti deputati si senatori si se poate crea o guvernare stabila, o guvernare care sa poata rezolva unele dintre sarcinile cele mai importante de viitor pentru Romania", a spus Vasile Dincu.

Vicepremierul a amintit ca Romania nu are inca o autostrada care sa treaca muntii, ca nu s-a reusit modificarea Constitutiei si nici o descentralizare eficienta, care sa duca la incheierea procesului de modernizare a statului.

"Aceste lucruri sunt urgente pentru viitor, ori pentru asta este nevoie de un guvern puternic, un guvern politic, care sa aiba in spate o majoritate parlamentara puternica. Cred ca nu va fi complicat de facut un guvern si conteaza totusi modul in care vor interactiona factorii politici importanti, ca sa spunem asa, cei care au castigat alegerile si, evident, Presedintia Romaniei. Eu unul sunt optimist. Cred ca se poate construi in Romania o majoritate parlamentara care sa rezolve cele mai importante proiecte pe care le avem in viitor. Cu siguranta - si am vazut mesajul lui Liviu Dragnea - va trebui sa terminam odata cu acest razboi politic absurd. Daca vom proceda asa cum a spus, daca va proceda Liviu Dragnea asa cum a spus, atunci cred ca se poate deschide o noua era in dezvoltarea Romaniei si sa construim o majoritate credibila si puternica", a afirmat Vasile Dincu.

Potrivit acestuia, a mai existat o majoritate puternica, cea a USL, dar care n-a reusit sa faca lucrurile importante pentru tara.

"Majoritatea trecuta, care a fost foarte puternica, n-a reusit, cand USL a avut o majoritate mult mai mare, sa faca aceste lucruri. Sa speram ca din a doua incercare, Romaniei o sa-i iasa asta", a punctat vicepremierul Dincu.

Referitor la viitorul premier, Vasile Dincu a spus ca el trebuie sa fie desemnat de partidul castigator, PSD, si sa puna in aplicare programul social-democrat din campania electorala.

"Viitorul premier va fi probabil cel pe care il va desemna PSD. Este dreptul castigatorului, este constitutional sa fie asa. Vom vedea care va fi acesta, dar este dreptul invingatorului sa stabileasca asta. Probabil ca va fi un prim-ministru care va pune in practica programul PSD, programul din aceasta campanie electorala", a spus Vasile Dincu.