Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca exista fundament legal pentru organizarea alegerilor parlamentare in data de 28 octombrie, mai exact ca Romania se afla intr-un moment exceptional in care trebuie sa ia o decizie exceptionala, relateaza Agerpres. Potrivit deputatului PSD, 28 octombrie este o data foarte buna pentru organizarea alegerilor parlamentare pentru ca ar permite ca noii alesi sa depuna juramantul intr-o perioada optima, iar noul Guvern sa aiba o opinie cu privire la bugetul anului 2013.

Intrebat cum se va putea trece peste prevederea Constitutiei potrivit careia noul Parlament nu poate depune juramantul pana nu expira mandatul celui vechi, Zgonea a raspuns ca ar fi vorba de un moment exceptional din viata poporului roman in care trebuie luate decizii in interes national.

''Constitutia e facuta pentru romani. Exista momente exceptionale din viata unui popor in care trebuie sa iei decizii exceptionale in interes national. Eu cred ca ne aflam in fata acestei situatii. Exista fundament legal (pentru organizarea alegerilor pe 28 octombrie - n.r.) pe care putem sa-l argumentam si in fata Curtii Constitutionale'', a spus Zgonea.