Uniunea Salvati Bucurestiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumarare a buletinelor de vot in cinci-zece sectii, invocand discrepante statistice, a anuntat, luni seara, liderul USB, Nicusor Dan, potrivit Agerpres.

Nicusor DanFoto: Captura Facebook

"Toata ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumarare a voturilor din cinci-zece sectii de votare din Sectorul 1. Cred ca la ora asta s-a depus - urma sa se depuna. Am indicat niste discrepante statistice. Speram ca Biroul Electoral al Sectorului sa admita si sa renumere in cateva sectii de votare. (...) In situatia in care se descopera ca, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumarare mai mare", a spus Nicusor Dan, la B1 Tv.

El a adaugat ca USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din Sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti.

"Nu puteam sa ii mai inlocuim, pentru ca era o data limita pana la care se propuneau si au ramas niste sectii in care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Clotilde Armand a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a precizat, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe facebook.

"Cateva numere, fara comentarii. In sectorul 1 au fost 163 de sectii. Am avut delegati in 126 de sectii. In ele Clotilde Armand a castigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / sectie pentru noi). Nu am avut delegati in 36 de sectii. In acestea PSD a castigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / sectie in defavoarea noastra)", a scris liderul USB.

Duminica seara, datele unui sondaj realizat la iesirea de la urne aratau ca in sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmata de Daniel Tudorache (Alianta PSD+UNPR) - 30,5%.