Interviu HotNews.ro

VIDEO Robert Turcescu: Nu am raspuns niciodata, nici ca jurnalist, nici in alta ipostaza, la ordinele vreunui serviciu secret. NI-CIO-DA-TA!/ Ce sens a avut atunci dramoleta cu ofiterul acoperit?

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:12 Actualitate | Alegeri locale 2016. Bucuresti


A fost sau n-a fost? Aceasta este intrebarea care inca il urmareste pe Robert Turcescu, devenit intre timp candidatul PMP la Primaria Capitalei. Intr-un interviu pentru HotNews.ro, Turcescu afirma in premiera ceva care contrazice tot ce a spus in septembrie 2014. Azi Turcescu sustine ca “nu a raspuns niciodata, nici ca jurnalist nici in alta ipostaza, la ordinele vreunui serviciu secret”. In septembrie 2014 marturisea insa pe blog ca a fost “locotenent colonel sub acoperire”. Azi incearca sa spuna ca a fost doar colonel facut de Gabriel Oprea odata cu alte 2000 de persoane. Cand a spus adevarul? Atunci sau acum?
 • Plus: Robert Turcescu afirma ca a discutat cu Traian Basescu inca de acum o luna varianta de a candida la primaria Capitalei. De ce s-a mai prezentat in tot acest timp ca jurnalist, mai ales ca devenise si consultantul PMP pe comunicare?


Filmat cu echipament Nikon

---

Dan Tapalaga: Cu toate ca ne stim de ceva timp, va propun sa ne adresam cu formula de politete. Sunteti candidat de acum, jucati alt rol public. Va propun sa incepem chiar de aici. Cand ati stiut ca sunteti o posibila optiune la primaria Capitalei, o posibila optiune a PMP?
Robert Turcescu:
Discutia e destul de veche. A fost purtata pentru inceput intre mine si presedintele PMP, Traian Basescu, care si-a exprimat la vremea respectiva optiunea la un moment dat de a lua in calcul si optiunea de a nu candida la Primaria Capitalei. Prin urmare, de mai bine de o luna de zile am inteles din discutia cu presedintele ca poate exista aceasta varianta, ca eu sa fiu candidatul partidului la primaria Capitalei. Presedintele insa, in acealasi timp, lua in calcul si varianta sa candideze in mod foarte serios. Decizia de a nu candida sau de a fi in paralel si varianta Turcescu - Basescu a fost comunicata inclusiv presedintilor filialelor PMP din Bucuresti cred ca in urma cu mai bine de trei saptamani. Deci colegii mei stiau acest lucru. S-au pregatit pentru aceasta varianta astfel incat, poate, intr-adevar, pentru restul partidului decizia presedintelui a fost o surpriza extraordinara dar pentru colegii de la Bucuresti care erau avertizati despre aceasta varianta nu cred ca a fost o surpriza extraordinara.

DT: Deci de cel putin o luna de zile ati luat in calcul candidatura asta?
RT:
Discutia a fost in urma cu vreo o luna de zile. N-as putea sa va spun data exacta, dar in aceasta luna de zile va garantez ca m-am aplecat cu mare seriozitate in ceea ce  inseamna pregatirea unui program de campanie, indiferent care era varianta, Turcescu sau Basescu. Presedintele, dupa cum a anuntat, a luat decizia de a nu candida dupa actiunea Parchetului.

DT: Si in tot timpul asta, cel putin in ultima luna, Robert Turcescu, nu era corect sa anuntati public ca va pregatiti de o cariera politica, nu neaparat de o candidatura ca poate asta tinea de strategia politica, si sa NU mai fiti prezenti in spatiul public in calitate de jurnalilst? Asa cum ati aparut din cate am vazut la UNDE TV, la NASUL TV la B1 TV.
RT:
Domnule Dan Tapalaga, optiunea mea, si in calitate de basist, daca vreti, si in calitate de jurnalist de dreapta este cunoscuta in spatiul public romanesc de foarte multa vreme. Prin urmare, pozitiile mele publice, va garantez si in postura de candidat, si in postura de consultant, si am facut public acest lucru, va rog sa consultati arhivele ziarelor, ca a fost o declaratie publica a presedintelui executiv al PMP, domnul Eugen Tomac, care a anuntat ca Robert Turcescu consiliaza Partidul Miscarea Populara in chestiuni legate de comunicare. Deci lucrurile acestea erau cat se poate de transparente, da? Din aceasta perspectiva nu ma simt cu nimic vinovat si nu am retracta nimic din lucrurile pe care le-am afirmat in spatiul public in postura de comentator al evenimentelor de actualitate.

DT: Poate singura precizare care se cerea s-o faceti in tot acest timp de cand ati devenit comunicator PMP si potential candidat e urmatoarea: "eu nu mai vin in fata publicului in calitate de jurnalist, nu mai am aceasta calitate, ma ocup cu altceva".
RT:
Nu m-am prezentat ca jurnalist.

DT: Ba da.
RT:
Nu m-am prezentat ca jurnalist. M-au prezentat colegii cu care am participat la astfel de emisiuni. O minima documentare a acestor colegi si o scoatere in evidenta a faptului ca lucrez pentru partidul Miscarea Populara.

DT: Deci e vina lor...
RT:
Nu e vina nimanui.

DT: Si dvs ati profitat ca v-au prezentati ce nu mai sunteti.
RT:
Dle Tapalaga, era o chestiune publica. Si vreau sa nu fim farisei. Avem o gramada de colegi in presa care activeaza si astazi ca jurnalisti, despre care si dvs si eu stiti foarte bine...

DT: Numiti-i.
RT
: ...ca de ani de zile consiliaza oameni politici.

DT: Numiti-i.
RT:
N-am sa-i numesc eu. Dar cred ca ii stiti deja.

DT: Nu-i stiu.
RT:
Avem colegi din presa care in vreme ce apareau la televiziuni in calitate de realizatori isi pregateau postul de ambasador la Paris, domnule Tapalaga.

DT: Aici e vorba de dvs.
RT:
Bun, e vorba de mine. Dar eu in momentul de fata am o intreprindere privata de presa numita UNDE TV, am doua firme cu care activez in zona media - una dintre ele suspendata din activitate de ani multi. Prin urmare din aceasta perspectiva nu am nimic a-mi reprosa.

DT: Unii ar putea sa va reproseze dle Turcescu ca v-ati inselat publicul.
RT:
Nu, nu mi-am inselat publicul, pentru ca publicul meu stia foarte bine, spun inca o data, de aceasta optiune a mea de a sprijini partidul Miscarea Populara. La fel cum publicul meu stie de foarte multi ani de zile ca sunt basist, ca am sprijinit zona de dreapta din Romania. Din aceasta perspectiva nu ma simt cu nimic vinovat. Iar daca va uitati pe ceea ce am spus de-a lungul acestor zile, saptamani sa spunem, in legatura cu alti contracandidati de-ai mei, intrati in competitia electorala, nu cred ca exista vreo afirmatie care sa nu poata fi validata in timp. I-am spus domnului Ciucu ca oportunismul de care da dovada este unul gretos, cu o zi inainte ca Monica Macovei sa faca o afirmatie in spatiul public in sensul acesta, delimitanudu-se de dl Ciucu. Am afirmat despre Nicusor Dan, pe buna dreptate, ceea ce se afirma si acum, anume ca este miraculos, sa nu spun altfel, sa strangi sute de mii de euro intr-o perioada foarte scurta de timp si iata ca astazi avem surprize in legatura cu fondurile pe care le-a strans Nicusor Dan, care raman in ceata. Despre domnul Marian Munteanu am afirmat un lucru atat: si anume ca mi s-a parut realmente hiatusul autoimpus de a sta cinsprezece ani...

DT: De pe ce pozitii faceati aceste afirmatii?
RT:
De pe pozitia de observator al vietii publice, dle Tapalaga.

DT: N-o sa ma cantonez in acest subiect. E totusi important sa introducem o anumita onestitate in viata publica.
RT
: Nu ma puteti acuza pe mine dle Tapalaga de lipsa de onestitate.

DT: Ati fost prezentat drept altceva in aceasta parioada  nu ce erati in realitate.
RT:
Nu incercati sa deformati realitatea.

DT: Nu eu am deformat-o. Cred ca dvs. prin prezenta in calitate de jurnalist in viata publica.
RT:
Aparitiile mele... la televizor dle Tapalaga apar consulanti politici...

DT: Dar scria jurnalist acolo, si n-ati spus, "domnule, nu sunt jurnalist, sunt comunicatorul PMP, sunt potential candidat".
RT:
Nu scriu eu burtierele de la televiziuni.

DT: Dar nu va deranja minciuna?
RT:
Nu am timp sa ma uit in timpul unei emisiuni de televiziuine si nu-i o minciuina, va rog sa retractati lucrul acesta.

DT: Pai nu mai erati jurnalist.
RT:
Eu nu m-am dus la televiziune sa le dau o carte de vizita ce sa scrie pe burtiera. Puteau sa spuna Robert Turcescu, punct. Cred ca sunt suficient de cunoscut in spatiul public incat, in momentul de fata, sa nu trebuiasca sa spuna...Ce ar trebui sa spuna, tata? Robert Turcescu....

DT: Consultant PMP. Ceea ce erati.
RT:
Era publica informatia dle Tapalalga. Adresati-va jurnalistilor care n-au fost atat de atenti incat sa spuna, domnule, consultant PMP pe comunicare. Informatiile sunt publice, spun inca o data, n-am ascuns faptul ca la vremea respectiva consultam partidul Miscarea Populara in legatura cu activitatile de comunicare in campania electorala. Nu a fost o surpriza extraordinara. Vreau sa va rog un singur lucru. Nu incercati sa accentuati in mod lipsit de substanta faptul ca as fi mintit cumva opinia publica.

DT: Asta ramane sa stabileasca publicul care v-a vazut in aceasta luna de zile si va stabili daca ati fost onest cu el sau nu. Noi subliniem niste adevaruri: ati fost prezent pe televiziuni dar n-am vazut pe nimeni sa va spuna consultant PMP niciodata.
RT
: In aceasta campanie, domnule Tapalaga, asa cum am spus-o de fiecare data, am intrat fara sa cersesc sau sa cer un post pe o lista. Am intrat incercand sa obtin voturi. Mi se pare cea mai onesta forma de competitie electorala si de validare a unui om care vrea sa faca politica. Daca voi avea in spate un numar suficient de voturi incat sa cred ca viitorul meu in politica poate fi unul bun, voi continua sa fac politica.

DT: Inapoi la discutia cu Traian Basescu de acum o luna, foarte interesant ca v-a propus sa fiti candidatul PMP si n-a propus cum spune dna Udrea cuiva din PMP, din partid.
RT:
E posibil sa fi propus si altcuiva din PMP, din partid.

DT: Dar cum de v-a propus dvs.
RT:
Intrebati-l pe presedintele Traian Basescu.

DT: Nu l-ati intrebat: de ce imi propuneti mie asta?
RT:
Nu, m-am simtit onorat sa pot intra intr-o astfel de competitie. M-am gandit foarte serios daca pot sa-mi asum o astfel de batalie electorala. Mi-am calculat, daca vreti, si lucrurile pe care le stiu despre administratia publica, si cele pe care nu le stiu. Evident ca este o trecere dintr-o zona de activitate profesionala intr-o alta zona.

DT: Radical diferita, discutam si despre asta.
RT:
Nu stiu daca-i radical diferita. Si ata-i o discutie. Pentru ca 25 de ani nu cred ca sunt eu singurul jurnalist care a inteles la un moment dat sa se implice in politica. Ganditi-va, fara sa dau exemple sulfuroase, la oameni extraordinar de apreciati si de mine si de dvs: de la Sever Voinescu, la Traian Ungureanu si la multi altii care au inteles sa faca si politica intr-un fel sau altul. Chiar si Luca Niculescu ca ambasador, chiar si Dan Suciu ca purtator de cuvant al guvernului. Si mai sunt nenumarate astfel de exemple. Putem sa vorbim si sa mergem in timp pana la Adriana Saftoiu, care a facut o astfel de trecere, dintr-o parte de la Mediafax, de la agentia de presa, in calitate de consultant.

DT: Chiar si astazi aveti contracandidat pe doamna Firea, tot din presa venita, doamna Cireac la sectorul 1. Insa subiectul mare ca va urmari in aceasta campanie este declaratia publicata pe blog in data de 21 decembrie 2014. Dati-mi voie sa o citesc ca e important. "Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugati-vă pentru mine si cu mine să fim iertati și izbăviti. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte si va fi bine! Vă cer iertare tuturor". E ceva gresit aici?
RT:
E textul pe care l-am publicat la vremea respectiva pe blog.

DT: In text e ceva gresit?
RT:
E textul pe care l-am publicat pe blog. Dar va spun un lucru care cu siguranta sunt convins ca va va enerva.

DT: Pe mine nu ma enerveaza mare lucru din ce spun polticienii.
RT:
Sper sa va pastrati calmul dle Tapalaga. Subiectul acesta din punctul meu de vedere este inchis. Lucrurile pe care le-am spus de la acel moment pana astazi cred ca sunt suficiente si in acest moment, orice as spune, oamenii care s-au fixat de o parte sau de alta daca vreti a acesti baricade sau punct de discutie nu vor putea sa-si schimbe opinie.

DT: E inchis din punctul dvs de vedere. Din punctul de vedere al presei nu este inchis.
RT:
Nu va doresc decat succes in a investiga mai ales ca astazi aveti in continuare discutii pe care sa le purtati inclusiv pe marginea declaratiilor de domnul Ponta, in legatura cu dl Isar, in legatura cu dl Ghita, declaratiile presedintelui Basescu...

DT: Sunt multe lucruri sulfuroase aici, dar aici as vrea cu ajutorul dvs as vrea sa lamuresc ceea ce tot dvs ati introdus - si Traian Basescu - in discutia publica.
RT:
V-am spus ca o sa va enervati. Din punctul meu de vedere, acest subiect este inchis, domnule Tapalaga.

DT: Nu-l puteti inchide cand doriti dvs.
RT:
De ce?

DT: Va spun de ce. Pentru ca ati spus la inscrierea candidaturii ca era vorba de fapt de calitatea de colonel pe care dl Oprea v-a dat-o in 2012. Si citez aici din Traian Basescu: "Am apreciat faptul că a găsit puterea de a fi corect la un moment dat, recunoscând că l-a făcut Oprea ofiţer în rezervă” - o afirmatie mincinoasa cap coada. Ati spus cu totul altceva pe blog.
RT:
Domnule Tapalaga, ati intrebat-o vreodata pe doamna Kovesi cu aceasta situatie.

DT: Pana la doamna Kovesi haideti sa lamurim asta.
RT:
Dati-mi si mie raspuns la o intrebare. Ati intrebat-o pe doamna Kovesi in legatura cu aceasta situatie?

DT: Pai nu stiu despe ce situatie e vorba. Dvs pe blog ati vorbit de o situatie, acum invocati alta situatie.
RT:
Aveti 2000 de oameni dintr-o lista a lui Oprea din anul 2012. Din 2012 pana in 2014 domnule Tapalaga, repet, deci din 2012 vara, cand a fost scandalul...cum i-a spus Antena 3 ...coloneilor PDL, da, deci din 2012 primavara - vara pana in septembrie 2014 la momentul acestei chestiuni pe blogul subsemnatului, dvs si alti fosti colegi de ai mei din presa, au ridicat vreodata problema aceasta in spatiul public? Au investigat? Au pus intrebari celor 1998 de persoane care mai erau pe lista respectiva in afara de mine si de dna Kovesi? V-a interest sa vedeti, mai cunoasteti alte personaje care au fost pe acea lista?

DT: Ma tem ca asta e alt subiect.
RT:
Va temeti ca nu ati investigat vreme de doi ani de zile nici dvs, nici alti colegi acest subiect dle Tapalaga. Nu credeti ca era de importanta? De ce a fost pus doar Turcescu la un moment dat? Pentru ca asa vroia Antena 3 vreme de doi ani de zile in aceasta chestiune?

DT: Dle Turcescu dvs mergeti intr-un subiect despre care am spus: putem discuta. Dar haideti sa-l lamurim pe asta pe care dvs l-ati introdus.
RT:
Iar eu v-am spus ca incepand cu septembrie 2014 in aparitii publice, in interviuri, in discutiile pe care le-am avut inclusiv impreuna dle Tapalaga, am mai discutat de acest subiect, da? Am oferit explicatii inclusiv in aparitiile mele televizate din ultimele zile.

DT: N-ati lamurit-o. Unu: Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT:
N-am lamurit-o din punctul dvs de vedere.

DT: Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"? Pentru ce serviciu?
RT:
Pentru nici un serviciu, dle Tapalaga.

DT: Dar ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"? Ce inseamna asta?
RT
: Pentru ce serviciu a fost ofiter acoperit domnul Victor Ponta? Stiti asta astazi?

DT: Dar acuma discut cu dvs, inca o data, e vorba de candidatura dvs. Dl Ponta nu mai candideaza la nimic.
RT:
Iar eu va spun ca intrarea din perspectiva mea in aceasta campanie electorala exclusiv in acest subiect in ceea ce-l priveste pe Turcescu mi se pare o chestiune lipsita de onestitate, dle Tapalaga.

DT: Dvs ati introdus confuzia, spunand, impreuna cu dl Basescu ca e vorba de calitatea de ofiter in rezerva pe care v-a dat-o Oprea in 2012.
RT:
Va las in calitatea dvs de jurnalist de investigatie sa incercati sa lamuriti astfel de lucruri.

DT: Nu. Sfidati publicul caruia ii cereti votul. Pentru ca nu  noi v-am acuzat de nimic. Dvs domnule Turcescu ati venit si ati spus in 2014: "am fost locotenent colonel sub acoperire" si tot dvs spuneti in 2016 "am fost colonel facut de Oprea".
RT
: Nu. Eu va intreb din nou si repet chestiunea asta pentru ca asta mi se pare din perspectiva fostului jurnalist Turcescu...

DT: Evitati raspunsul si acest lucru nu va ajuta.
RT:
Nu evit. Daca nu ma ajuta vom vedea dle Tapalaga.

DT: Pai nu va ajuta.
RT:
Bun. Eu va spun asa. Din 2012, de la momentul declansarii scandalului cu lista coloneilor facuti la secret de Oprea ...

DT: Daca doriti o luam de la capat. Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT:
Cunosc tehnica asta. Domnule Tapalaga, fac presa de 23 de ani. Am mai multi ani in presa decat dvs.

DT: Cu vreo doi.
RT:
Cunosc aceasta tehnica.

DT: O luam de la capat. Ce inseamna "am fost locotenent colonel sub acoperire"?
RT:
Ce inseamna ca n-ati investigat din 2012 pana in 2014 nici dvs nici alti colegi de-ai dvs scandalul listei lui Oprea?

DT: E vina noastra ca dvs v-ati deconspirat? E vina noastra ca ati sustinut dvs ca sunteti colonel sub acoperire? E vina noastra ca astazi spuneti altceva?
RT:
E si vina dvs ca vreme de de doi ani de zile domnule Tapalaga, nimeni in doi ani de zile nimeni nu a incercat sa vada ce se ascunde in spatele acestei chesituni.

DT: Admitand asta, cu ce lamureste situatia dvs, acuzatia asta pe care ne-o aduceti noua, in general, ziaristilor? Ca nu inteleg.
RT:
Dar nu va aduc nici o acuzatie domnule Tapalaga.

DT: Cu ce va lamureste situatia, explicati-mi  putin?
RT:
Nu-i vorba de a lamuri o situatie.

DT: Dar dvs candidati, nu noi. Dvs aveti de lamurit ceva domnule Turcescu. N-o luati personal, nu e nimic personal. Luati-o ca un candidat care are de lamurit ceva, daca doreste. Iar noi, datoria noastra de jurnalisti...
RT:
Considerati ca v-ati facut datoria domnule Tapalaga, considerati ca raspunsul meu este ca de astazi incepand, din acest moment, din punctul meu de vedere, tot ce am avut de spus am spus. Si cred ca putem merge mai departe.

DT: Daca doriti, haideti sa ne intoarcem acolo dar n-o sa va placa ce auziti. Ca si dvs au mai fost vreo 2000 de colonei. Oprea alerga prin oras dupa multa lume sa-i faca colonei. Unii acceptau, altii refuzau. Cine refuza, nu era facut colonel. Pot sa va dau cateva exemple.
RT:
Va rog.

DT: Dar n-am acordul lor, deci nu pot sa vi le dau.
RT:
Ups.

DT: Pai n-am acordul lor, dar le stiu.
RT:
Pai spuneti-le.

DT: N-am cum.
RT:
De ce?

DT: Pai le stiu, dar nu pot sa va dau aceste exemple.
RT:
Pai asta ati spus ceva mai devreme, spuneti-le dle Tapalaga. Asumati-va si dvs lucrul acesta.

DT: Deci, unii refuzau.
RT:
A incercat sa va faca cineva colonel pe lista lui Oprea?

DT: Nu, niciodata.
RT:
Bun, atunci asumati-va si spuneti cine a refuzat.

DT: Niciodata. Nu pot sa va spun ca n-am acordul lor, ce Dumnezeu, e simplu.
RT:
Pot sa va spune ceva ce n-o sa va placa din calitatea dvs de jurnalist?

DT: Spuneti.
RT:
Aveti copia acelui document pe care l-am publicat pe site aici la dvs acum?

DT: Nu.
RT
: De ce?

DT: Le-am consultat la documentare, dar avem altceva de lamurit.
RT:
Nu, nu, nu. Stai putin. Daca aveati copia respectiva, v-as fi dat un autograf aici in fata dvs. Dati-mi voie sa-l pun pe foaia asta ca sa-l aveti. Ca sa-l aveti, da? Deci, aceasta este semnatura lui Robert Turcescu (semneaza pe foaie) pe care o veti regasi pe dosarul de candidatura si oriunde.

DT: Asa....
RT:
Va rog sa comparati aceasta semnatura cu cele doua semnaturi care apar pe documentul respectiv, pe stampila documentelui respectiv.

DT: Asa, spuneti ca sunt alte semnaturi?
RT:
Nu, nu . Stiu ale cui sunt. Cele doua semnaturi sunt ale domnului Gabriel Oprea.

DT: Si ati facut sesizare penala pentru asta?
RT:
Sesizare penala? Am facut public acest lucru, domnule Tapalaga?

DT: Nu, dar sesizare penala, daca cineva v-a falsificat semnaturile.
RT:
Nu, nu, nu mi-a falsificat semnatura. Sa ne intelegem foarte bine. N-am semnat nimic.

DT: Dar n-a venit nimeni sa va propuna inainte sa va faca colonel dl Oprea?
RT:
De aia va spuneam, trebuia sa fiti aici cu documentul respectiv domnule Tapalaga. Ala nu este CNP-ul meu, fotografia este luata de pe internet, da?

DT: Si ce relevanta are?
RT:
Spuneti-mi dvs ce relevanta are.

DT: Pai ca v-a facut colonel si ati refuzat dupa aia. Cand presa a publicat lista, ati zis domne eu renunt. Dvs si Kovesi.
RT:
Domnule Tapalaga, ati facut armata ca eu n-am facut-o?

DT: N-am facut-o nici eu.
RT:
Nici eu, domnule Tapalaga. Vorbim in momentul de fata despre niste lucruri pe care nu le cunosc.

DT: Dar ce relevanta are episodul asta?
RT:
Pai are relevanta, ca dvs spuneti ca mi-ar fi oferit cineva sa fiu colonel...

DT: V-am intrebat, v-a oferit cineva inainte asta? E o intrebare.
RT:
  Nu mi-a oferit nimeni.

DT: Pentru ca eu v-am spus, cunosc oameni carora li s-a oferit, Oprea a mers dupa ei sa-i faca colonei, aia au zis nu si nu i-a mai facut. Iar intrebarea mea e urmatoarea: V-a propus si dvs Oprea?
RT:
Nu.

DT: Bun, am lamurit-o. Aici sunteti dispus sa dati lamuriri, dar dincolo la acoperit nu sunteti dispus.
RT:
As fi vrut sa lamurit dvs, repet, poate presa in doi ani de zile din 2012 pana in 2014...dar va rog din suflet un lucru ca e important in economia discutiei si o spun fara a incerca sa credeti ca duc subiectul in alta parte. Data viitoare cand in acest studio sau la o coferinta de presa va intalniti si cu dna Kovesi  cu care am avut un dialog telefonic, o spun din nou, dupa ce mi-am facut publica cererea catre Ministerul Apararii de retragere a acestui grad. Deci dna Kovesi m-a sunat si m-a intrebat: domnule Turcescu, am vazut ca sunteti in aceeasi situatie, dvs ce faceti? Si i-am spus doamnei Kovesi, doamna, am si facut deja: i-am inaintat domnului Dobritoiu care era ministru apararii la acel moment succedandu-i domnului Oprea, o solicitare de retragere a gradului, motivand ca as fi fost onorat sa fiu colonel al armatei....

DT: ....ati explicat pe televiziuinile din Romania de dimineata pana seara. Dar asta este ALT SUBIECT! Si dvs stiti ce incercati sa faceti acum? Exact ce a incercat sa faca Traian Basescu. Sa amestecati doua momente, prin manipulare si minciuna.
RT
: V-as sugera sa retrageti genul acesta ....

DT: Nu, nu retrag. Nu retrag pentru ca va spun inca odata, citat din Traian Basescu: "Am apreciat faptul ca a gasit puterea de a fi corect la un moment dat recunoscand ca l-a facut Oprea ofier in rezerva". Dvs ati recunoscut altceva, citez "Am fost locotenent colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata..." De ce spune Basescu aici e o minciuna, amesteca planurile.
RT:
Domnule Tapalaga, de ce era lista aia secreta? V-ati intrebat ca jurnalist. Lista celor 2000 de nume, cu avansari cum titra Antena 3, la secret? De ce era secreta? Imi raspundeti si mie la o intrebare, va rog frumos.

DT: Domnule Turcescu, cred ca confundati rolurile. Dvs nu sunteti jurnalist, dvs raspundeti la intrebari. Nu eu raspund la intrebari, eu nu sunt aici sa va raspund la intrebari. Nu,  nu, nu, eu nu sunt aici sa va raspund la intrebarile dvs. Eu sunt aici sa pun intrebari iar dvs sa raspundeti. Daca doriti, daca doriti sa raspundeti la intrebari e ok, daca nu ne oprim si ne vedem fiecare de treaba.
RT:
  Raspunsul meu a fost foarte clar din punctul asta de vedere. Pe marginea acestui subiect, lucrurile pe care le-am spus in spatiul public pana acum cred ca sunt suficiente. Cu tot respectul v-o spun, da. Si dati-i voie electoratului din Bucuresti care stie subiectul asta, ca a fost pe toate televiziunile, peste tot, da, sa judece daca-l va vota sau nu-l va vota pe Turcescu.

DT: Fata de acest electorat din Bucuresti imi fac datoria sa mai pun o ultima data doua intrebari care mi se par importante. 1. Ce inseamna "am fost colonel sub acoperire" si pentru ce serviciu ati lucrat?
RT:
Uitati-va la declaratiile pe care le-am facut de-a lungul timpului, inclusiv declaratia pe care o cititi dvs este publica, da? Uitati-va la dezbaterile de azi din spatiul public si incercati dvs in momentul acesta sa lamuriti. Cred ca avem acum declaratii ale unui fost prim ministru....

DT: Sunteti in fata mea, in fata publicului, si aveti ocazia sa lamuriti dvs, nu eu!
RT:
Va lamuresc asa, domnule Tapalaga: Nu am raspuns niciodata, nici ca jurnalist, nici in alta ipostaza, la ordinele vreunui serviciu secret. NI-CIO-DA-TA! Ma uit in ochii dvs si va spun acest lucru, da? Nici la comenzi editoriale, nici la altfel de comenzi, ca lucrurile sa fie limpezi din aceasta perspectiva. Ni-cio-da-ta. N-am turnat pe nimeni, n-am facut vizite la SRI, la SIE, n-am fost in padurea la Baneasa cum s-au dus de-a lungul anilor politicieni, decat de doua ori am fost prezent la SIE impreuna cu 20 si ceva de jurnalisti, odata la invitatia domnului Razvan Mihai Ungureanu, altadata la invitatia domnului Melescanu. Punct. Ca sa fie lucrurile foarte clare, insotit de jurnalisti. N-am batut la portile niciunui serviciu secret.

DT: Perfect. Si atunci ce sens a avut dramoleta din 2014 cand ati spus ca ati fost acoperit, ca ati dus bolovani in spate, ca Dumnezeu sa va ierte, ca ati mintit...asta ce sens a avut?
RT:
Astazi ce se intampla in spatiul public domnul Tapalaga?

DT: Va intreb inca o data, aveti tendita sa puneti intrebari dar nu sunteti in pozitia aia.
RT:
Ba da, sunt in pozitia pe care vreau eu sa mi-o asum domnule Tapalaga.

DT: Nu, sunteti in pozitia sa oferiti niste raspunsuri unui public pe care, daca-l respectati, ii raspundeti.  Daca nu, va faceti ca puneti intrebari.
RT:
Nu, categoric imi respect publicul. Si spun inca o data pentru publicul care priveste aceasta dezbatere, care sigur se poarta intr-un anume ton, dar ni-l asumam, ca....

DT: Ati fost jurnalist, nu erati chiar asa blandut.
RT:
Fara discutie, niciodata, am dat tonul....

DT: Asa ca nu va plangeti, haideti, mai departe...
RT:
Mai departe, domnule Tapalaga. Am spus din nou, eu nu merg pe o lista acum. N-am vrut sa fiu ambadador numit, nici purtator de cuvant al guvernului, nici consilier de ministru. Nimic din aceasta categorie. Chestiuni care ar trebui sa fie mult mai blamabile pentru niste jurnalisti decat postura pe care mi-o asum eu azi. Merg in fata electoratului bucurestean, cu bunele si relele mele, cu lucrurile pe care le stiu, pe care nu le stiu, cu felul in care m-a perceput spatiul public, cerand un vot, domnule Tapalaga. S-ar putea sa obtin mai mutle decat isi inchipuie unii. S-ar putea sa obtin mai putine decat imi doresc eu. Dar n-am venit sa cer nimenui o sinecura. Pur si simplu ma prezint in fata electoratului. Daca electoratul intelege ca trebuie sanctionat Turcescu, repet, pentru bunele si relele lui, in 23 de ani de prezenta in spatiul public, se va vedea la vot.

DT: Inca o data: Ce sens a avut scena din 2014 cand ati spus ca ati dus bolovani in spate, ca dvs sa va ierte, ca vreti sa aveti parte de judecatori drepti, ca ati fost acoperit. Aia ce sens a avut? Daca spuneti ca n-ati executat nici o misiune, n-ati raspuns la nici o comanda?
RT:
Dupa prezenta mea in emisiunea de la B1 TV sau in timpul emisiunii respective am mai spus ceva. Ca le doresc unor colegi din presa sa lase si ei niste bolovani din spate, domnule Tapalaga.

DT: Si la cine v-ati referit?
RT:
Mi-ati spus dvs cine erau aia carora li s-a oferit...?

DT: N-am acordul lor, e simplu.
RT:
Nici eu n-am acordul lor.

DT: Dvs nu trebuie sa aveti acordul lor daca va asumati niste acuzatii atat de grave.
RT:
Dvs ati spus mai devreme ca unii prin oras au fost cautati sa fie facuti colonei si au refuzat. Si eu v-am intrebat cine. Mi-ati spus ca nu aveti acordul lor.

DT: E vorba de persoane publice totusi, nu-mi permit, sunt oameni cu care mai vorbesc uneori.
RT:
Vi se pare ca astazi in spatiul public din Romania nu exista - poate as spune chiar mai intemeiat decat acum doi ani de zile - suspiciunea ca exista oameni si in presa si in viata publica in general, de la politicieni pana la oameni de afaceri, care au avut legaturi intr-un fel sau altul cu serviciile secrete?

DT: Pai dumneavoastra sunteti primul care spuneti ca ati avut.
RT:
Ar fi trebuit sa urmeze si o dezbatere publica in sensul asta. Sigur, se intampla astazi, la inceputul anului 2016. Tot e bine, domnule Tapalaga. Pana la urma va spun un lucru: democratia cu epoleti nu exista. Si o stiti la fel de bine ca mine. Indiferent ca la un moment dat niste oameni au crezut ca, intrand in legatura cu servicii secrete sau cu procurori sau raspunzand la niste comenzi editoriale din diverse motive, ei stiu, sa-si poarte pacatele, cu toate ca au crezut ca servesc un bine public. Eu cred in democratia in care la un moment dat votul este cel care conteaza. Despre asta vorbim.

DT: In asta credem cu totii si in numele acestei democratii ar fi bine sa lamuriti si ce inseamna "statele de plata cu sumele de bani pe care le-am primt". Ati primit banii astia mai exact pentru ce?
RT:
Verificati toate chestiunile pe care le-am facut publice. Va sta la dispozitie, repet, o suma de....

DT: Dar suntem in masura sa lamurim din moment ce dvs sunteti aici. Si aveti un public in fata caruia ii cereti votul, nu eu!
RT:
Da, domnule Tapalaga, va propun in acelasi timp, din nou, spun ca tarie, pentru a duce lucrurile intr-o anumita ordine, daca vreti, din perspectiva asta, sa incepeti cu 2012. Cu lista ofiterilor facuti la secret de domnul Oprea. Si sa incercati sa lamuriti lucrurile acestea, dupa care sa treceti la episodul Turcescu din 2014. Din pacate, o spun inca o data, desi i-am rugat pe unii dintre colegii din presa. Cred ca si pe dvs, sa incercati sa invesigati...

DT: Nu, pe mine nu m-ati rugat. Iar noi avem o agenda editoriala, totusi, absolut independenta, care nu raspunde la comenzi, nu are de-a face cu persoane din afara care zic investigate asta sau asta.
RT
: Nu va oprea nimeni. Nu era vorba sa treceti intr-o chestiune editoriala subiectiva, domnule Tapalaga. Era vorba de un caz cu 2000 de nume, in care apareau ziaristi, politicieni, procurori, toata floarea cea vestita daca vreti a spatiului public romanesc, 2000 de persoane, iertati-ma. Ati fost in Statele Unite ale Americii, sunteti un admirator, cred, al presei americane. Un astfel de eveniment nu trece acaparat doar de o televiziune precum Antena 3. Si el putea fi investigat,

DT: Bun, ce avem de lamurit acuma este propriul dumneavoastra trecut, pentru ca repet, dvs sunteti cel care solicita votul bucurestenilor. Nu cei 2000 de oameni.
RT:
Ati fost in emisiunea mea cred ca de mai multe ori. Vreodata in emisiunile pe care le realizam cu Dan Tapalaga si cu alti colegi jurnalisti, inainte de emisiune, in timpul emisiunii, cum vreti, pe SMS, pe telefon, v-am rugat vreodata, v-am solicitat vreodata sa nu abordati niste subiecte? Sa nu vorbiti despre niste oameni? Sa nu atingeti anumite dimensiuini ale problematicii din spatiul public romanesc?

DT: Raspunsul este nu, pentru ca stiati ca nu se poate intampla asta.
RT
: As vrea sa stiu, dincolo de dumneavaostra, ca banuiesc ca va referiti la faptul ca dvs sunteti un jurnalist care….

DT: Nu, dar ma cunosteati bine. De aia raspunsul e nu.
RT:
De aia va si invitam. Alminteri ar trebui sa mai spunem ca v-am invitat in afara aparitiilor dvs de zeci de ori in toate momentele importante care se intamplau. Adeseori spunandu-mi “nu pot sa vin” din diverse motive, este firesc, nu trebuia sa raspundeti la solicitarea lui Turcescu de fiecare data. Va multumesc pentru momentele in care ati ajuns. Nici un alt coleg jurnalist care a participat la emisiunile cu Robert Turcescu nu poate spune ca vreodata i-as fi spus “pe ala sa nu-l atingem”, “despre ala sa nu vorbim” sau despre o situatie mai complicata la un moment dat sa ne facem ca ea nu exista.

DT: O sa imi incerc norocul pentru ultima data. Si trecem la alte subiecte. Ce inseamna “statele de plata cu sumele de bani pe care le-am primit”.
RT:
Norocul va ocoleste azi, domnule Tapalaga, din aceasta perspectiva, pentru ca spun din nou: subiectul acesta, din punctul meu de vedere, este inchis.

DT: Era bine sa-l inchideti lamurindu-l, nu lasand lucrurile in aer.
RT
: Va las, in momentul de fata, si dvs, ca jurnalisti, cu aceasta observatie, ca ar trebui sa incepeti, spun din nou, eventual sa faceti astfel de interviuri, altminteri foarte bune, cu macar o parte din cele 2000 de nume, de persoane care s-au aflat in situatia de a fi in 2012, atentie, desecretizata o lista cu coloneii locotenenti facuti la un moment dat de Gabriel Oprea

DT: Deci, nu stim, ca sa sa tragem o concluzie, nu stim de fapt…
RT:
Concluzia dumneavoastra.

DT: Incercam sa tragem o concluzie.
RT:
Nu, nu incercam, ca folositi pluralul.

DT: Incerc sa trag o concluzie si spuneti daca-i corecta sau nu. Simplu.
RT:
Nu va dau note eu, domnule Tapalaga.

DT: Nu stim daca ati fost colonel sub acoperire pentru un serviciu secret. N-ati raspuns la intrebarea asta.
RT:
Raspunsul meu a fost clar. Niciodata nu am raspuns la ordinele niciunui serviciu secret. Cred ca-i o deductive logica din aceasta perspectiva si o puteti face.

DT: Doi. Nu stim ce sens a avut atunci dramoleta din 2014, cu bolovani in spinare, cu muntele, cu judecatorii, cu Dumnezeu. Ce sens a avut?
RT:
Domnule Tapalaga, in cate redactii ati lucrat. Ati lucrat in multe, nu?

DT: Aveti tendinta sa puneti prea multe intrebari, or sunteti in pozitia sa dati mai multe raspunsuri.
RT
: Am tendinta de a incerca si in aceasta campanie electorala, da, de a aduce in spatiul public genul de discutie vie, domnule Tapalaga, cu argumente, cu contraargumente, in care, daca vreti intr-adevar sa fim onesti cu totii, trebuie sa admitem ca si un candidat la primaria municipiului Bucuresti sau in orice alta pozitie are legatura sa se ingrijoreze in legatura cu un lucru care se intampla in spatiu public, nu sa fie neaparat genul de individ care raspunde la niste intrebari.

DT: Da, aveti acest drept. Nu vi-l ia nimeni. Daaaar, eu o sa insist cu intrebari. Si o sa incerc sa obtin de la dvs niste raspunsuri. Deci: ce sens a avut scena din 2014?
RT
: Spuneam ca ati lucrat in mai multe redactii ca s ava dau un raspuns la aceasta chestiune, si ca stiti foarte bine ca, de-a lungul anilor, exista in mai multe redactii, ca sa nu spun in toate,  momente de maxima tensiune, generate poate de apropierea perioadelor electorale. Ati parasite vreodata o redactie, domnule Tapalaga, pentru ca vi s-a parut ca, la un moment dat, poate politica editoriala, poate unele lucruri, nu sunt in acord….

DT: Stiti bine ca da. Dar spuneti ce doriti sa spuneti.
RT:
Pai, deduceti dvs, ca spun inca odata. E simplu. Sunt lucruri care intra la un moment dat in contradictie cu felul in care tu gandesti ca jurnalist ca trebuie sa-ti faci meseria. Si va mai spun din nou, in 23 de ani de presa…

DT: Puteati pleca si fara sa va prezentati drept ofiter sub acoperire, cu state de plata…
RT:
Domnule Tapalaga, spun din nou, va rog sa lamuriti, sunteti jurnalist…

DT: Puteati pleca simplu.
RT:
…ati facut anchete jurnalistice, unele dintre ele foarte bune, poate reusiti sa o luati de la 2012 incoace. Nu puneti totul in carca mea, domnule Tapalaga. Incercati sa va uitati si la alte spinari, care s-au indoit terbil in ultimii ani.

DT: In spinarea dvs v-ati pus singur bolovani grei pe care ati spus ca i-ati dat jos in 2014. Azi sunteti candidat, doriti votul bucurestenilor, si din respect pentru ei incercam sa lamurim exact cum au stat lucrurile, pentru  ca ele nu au fost lamurite.  
RT:
Inca o data, poate va ajuta o discutie similara, poate purtata pe acelasi ton si cu alti oameni de pe acea lista. Puteti incepe cu doamna Kovesi, puteti continua cu alti colegi, puteti continua cu procurori care se afla acolo sau judecatori. Ca sa nu mai vorbim de o liota intreaga de oameni politici. Va inteleg, categoric, curiozitatea, dorinta de a descifra niste lucruri, dar iertati-ma, domnule Tapalaga, nu sunt eu singurul din tara asta caruia trebuie sa i se arunce in momentul de fata toate aceste lucruri in spinare, in fata, in ochi. De ce alti oameni de pe lista aceea de 2000 de persoane nu au iesit nici o clipa in acel moment incercand sa lamureasca niste episoade?

DT: Uitati ce cred: dumneavoastra ati spus ceva in 2014, ceva referitor la locotenent colonel sub acoperire, referitor la state de plata, la bolovani in spinare…
RT:
state de plata…

DT: ..state, state, Dumnezeu stie cum sunt..
RT:
state, cu s.

DT: si toata lumea a inteles ca ati fost acoperit, ofiter acoperit pentru un serviciu secret. Asta a inteles toata lumea, sunt articole, tone, mii de articole pe tema asta, dvs n-ati avut nimic de zis. Dupa doi ani de zile, aflam din gura dvs si a lui Traian Basescu, aflam ca toata povestea asta ….
RT
: Domnul Procuror General de la vremea aia, Tiberiu Nitu, ce a zis?

DT: Inca o data, puneti cam multe intrebari in acest interviu.
RT:
Iertati-ma, e dreptul meu sa pun si intrebari, domnule Tapalaga.

DT: Cand NU veniti si cu raspunsuri, a pune intrebari e un mod de a evita un raspuns.
RT:
Nu, asta este viziunea dvs despre exact ce inseamna un dialog la un moment dat.

DT: Exact asta faceti.
RT:
Noi n-am avut niciodata dialoguri comode in toti anii acestia, dupa cum bine stiti. Chiar si in discutiile private.

DT: Asa e, dar acum ocoliti un raspuns. Si eu va spun asa. Incercati sa minimalizati ce ati facut in 2014, reducand totul la acest episod din 2012. Si anume: m-a facut Oprea colonel, si asta e tot, de fapt.
RT:
Va inselati, domnule Tapalaga. Va inselati.

DT: Lamuriti dvs atunci cum stau lucrurile.
RT:
  Am facut declaratiile, mi-am asumat la vremea respectiva lucrurile pe care le-am spus, da? Publicul meu de la acel moment, impartit in oameni care s-au considerat tradati, dezamagiti, da? Am stat si stau in continuare in fata acestor oameni, spun inca o data, cerand un vot, nimic altceva. Este si pentru mine daca vreti un examen, domnule Tapalaga, aceasta competitie pentru primaria Capitalei, pentru a vedea daca oamenii mai au incredere in Robert Turcescu au ba. Este o varianta. Eu nu m-am dus, spun inca o data, nici la Traian Basescu, nici la alti oameni politici zgariind usa sa devin consilier, secretar de stat, purtator de cuvant, parlamentar pe o lista sau mai stiu eu ce. Niciodata nu am facut-o, pentru ca mi s-a parut firesc ca, daca vreau sa fac pasul in politica, ar trebui si asa ar fi firesc sa incerc sa obtin un vot. Poate bucurestenii vor spune da, Turcescu e bun de primar. Apropo, n-am discutat nimic despre primarie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

36757 vizualizari

 • -36 (94 voturi)    
  un reporter (Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:35)

  victor L [utilizator]

  plin de ura crede ca face ziaristica. Se numeste Tapalaga.
  • +3 (53 voturi)    
   Ne credeti tampiti ? (Joi, 28 aprilie 2016, 0:37)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Pe asta l-au facut ofiter acoperit sa faca ce il taie capu'. O fi fost maresal sub acoperire, dar nici ala nu e chiar atat de liber :).

   Cat despre Tapalaga, n-ai nici un motiv sa te iei de el, nici daca lucrezi pentru Varan !
   • +7 (9 voturi)    
    DA! VA CRED! (Joi, 28 aprilie 2016, 7:16)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui clint

    Impreuna cu tapalaga!
   • +14 (24 voturi)    
    interesant interviu (Joi, 28 aprilie 2016, 7:50)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui clint

    un auto-parat ca acoperit se spovedeste la alt agent, unul..banuit (?!!), de influenta. :))
    • +3 (5 voturi)    
     Absolut jenant... (Vineri, 29 aprilie 2016, 12:33)

     alexro [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Turcescu, absolut jenant si jignitor. Oh, how the mighty have fallen. Interesant cum expresia "cin' s-aseamana s-aduna" se aplica si aici. In PMP se strang figuri ce aveau candva priza la- si acordul publicul iar apoi au decazut jalnic si jenant: Basescu, Turcescu, etc

     Observ de asemenea, ca si despre stilul lui Turcescu din interviul de mai sus, ca multe comentarii il acuza pe Tapalaga ca ar fi si el acoperit. E vorba de Turcescu aici, candidat la primarie. Ca Tapalaga ar fi sau nu acoperit este (1) alta discutie, si (2) nu are dovezi deloc, pe cand Turcescu are, publicate chiar de el insusi.

     Felicitari Tapalaga. V-am criticat (dur) cand ati meritat, dar trebuie sa va si felicit cand meritati.

     Cand se va maturiza publicul romanesc? Este incredibil de usor de manipulat. Nu a sesizat chiar nimeni ca in acest interviui Tapalaga nu a reusit sa discute de fapt mai nimic legat de candidatura lui Turcescu la primarie? Nu se intreaba nimeni de ce? Nu ca ar avea vreo sansa, dar totusi ...
   • +12 (20 voturi)    
    ba am motiv, (Joi, 28 aprilie 2016, 9:38)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui clint

    caci nu a dat nici el socoteala despre laudele desantate dupa alegerea lui Klaus, cu precadere asupra genunchilor a ceea ce se preconiza a fi prima doamna.
    Discutia e mai lunga si tine cit drumul sinuos, functie de coledzi, al dlui Tapalaga.
  • +5 (19 voturi)    
   Victoras de la oras... (Joi, 28 aprilie 2016, 7:06)

   Hohey [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   ...tu fiind in tabara ailalta nu vezi ura decit unde vrei.

   Din pacate, interviul ce tocmai l-am urmarit nu este decit o discutie intre doi "acoperiti" de la servicii concurente...
 • -10 (70 voturi)    
  Turcescu răspunde direct la ordinele lui Basescu (Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:43)

  dumitrica [utilizator]

  Robert Turcescu răspunde de ani buni direct la ordinele lui Traian Băsescu. Alegerile din decembrie 2009, marinarul le-a câștigat atât fraudând voturile cât și folosindu-se de Turcescu care ii punea întrebări dinainte știute la dezbaterea televizata ce a avut-o, imediat înainte de scrutin, cu contracandidatul Mircea Geoana.

  Citat:
  "Robert Turcescu: Nu am raspuns niciodata, nici ca jurnalist, nici in alta ipostaza, la ordinele vreunui serviciu secret".
  • +15 (35 voturi)    
   Cand si unde le-a fraudat? (Joi, 28 aprilie 2016, 1:06)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Detalii, va rugam si sper sa nu ne spuneti ca le-a fraudat de fata cu observatorii PSD, PRM etc.., care nu au avut nimic de obiectat in timpul alegerilor si nici dupa alegeri.
 • +13 (69 voturi)    
  Chiar nu realizati (Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:46)

  UpNext [utilizator]

  ca acest Robert turcescu este instabil psihic? Mai cu staif, mai educat, cu verb dar tot instabil psihic, in pregatire pentru o psihoza zdravana (sindrom discordant)
  • +6 (10 voturi)    
   da (Joi, 28 aprilie 2016, 10:32)

   Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   "instabil psihic" este singura eticheta pe care o mai puteti pune.... car costa?
   • 0 (0 voturi)    
    postacii (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 15:00)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

    nu's prea bine platiti. e un job de ocazie, intre cel de lipit afise si cel de strigator de lozinci, cu aspiratii spre unul de consilier de primarie.
 • +5 (57 voturi)    
  Duel (Miercuri, 27 aprilie 2016, 22:46)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Intre un capitan si un colonel
  • -4 (40 voturi)    
   capitanul a castigat! (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:01)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   de departe!!
   • +8 (34 voturi)    
    discutabil (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:31)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

    Mie mi se pare că a câștigat Antena 3. Cică doar acolo se poate citi despre lista celor 2000 de colonei.
 • +18 (24 voturi)    
  Neniculeeee ... (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:06)

  SHEAPA [utilizator]

  Da ce interviu aprig :)

  Se incarcasera prizele la 380V in studio!

  Fain.
 • +24 (86 voturi)    
  Ce caracter INFECT! (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:23)

  Razvan007 [utilizator]

  Nu stiu cum a avut Tapalaga rabdare cu acest individ. Nu ma deranjeaza asa mult faptul ca a fost ofiter acoperit cat modul in care se comporta: este ca un golan de cartier care in momentul in care este intrebat daca a furat ceva raspunde prin intrebari de genul "dar pe X l-ai intrebat daca a furat?".

  Modul cum se comporta acest individ periculos - Turcescu - este o bataie de joc la adresa oricarui votant. Imaginati-va ca iese Turcescu primar si in momentul in care este intrebat chestiuni legate de functionarea primariei, raspunde cum i-a raspuns lui Tapalaga.

  Inainte de acest interviu, ma gandeam ca un vot pro-Turcescu trebuie luat in considerare. Ofiterii acoperiti au rolul lor in structurile statului; ofiterii acoperiti care isi iubesc natiunea sunt absolut indispensabili pentru siguranta natiunii. Nu degeaba ii avem. Dar ce face acest personaj respingator - insultarea pe fata a inteligentei votantilor este complet inacceptabil.

  Multumesc Mr. Tapalaga pentru interviu si pentru rabdarea de care ai dat dovada. In urma acestui interviu, 2 lucruri sunt clare:

  1. Turcescu = mentalitate de BORFAS
  2. Turcescu = nesimtire dusa in extrem, nesimtire care pe alocuri poate fi confundata cu instabilitarea psihica;
  • +6 (52 voturi)    
   Subscriu! (Joi, 28 aprilie 2016, 0:32)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui Razvan007

   Subscriu in totalitate! Incredibil cat de nesimtit este acest Turcescu. Eu daca eram in studio il luam la palme!
  • +16 (30 voturi)    
   si... (Joi, 28 aprilie 2016, 2:07)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Razvan007

   3. Turcescu = pmp garantat base
  • -3 (13 voturi)    
   De ce te miri? (Joi, 28 aprilie 2016, 10:26)

   Lomecuza [utilizator] i-a raspuns lui Razvan007

   "este ca un golan de cartier "

   Păi asta a şi fost, la origini, după propriile mărturisiri.

   Parcă a făcut şi oleacă de casă de coreecţie or something.
  • 0 (0 voturi)    
   subscriu (Vineri, 29 aprilie 2016, 9:50)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Razvan007

   Incep sa ma indoiesc ca PMP este diferit de PNL/ PSD sau altii
  • +1 (1 vot)    
   Subscriu si eu in totalitate (Vineri, 29 aprilie 2016, 16:43)

   midumi [utilizator] i-a raspuns lui Razvan007

   De asemenea, felicitari dlui Tapalaga pentru ca a ramas pe subiect si nu s-a lasat deloc intimidat.


   Doar asa am putut vedea tupeul acestului ex-domn, Robert Turcescu :)


   Si Dragnea considera incheiata orice discutie despre furtul la referendum.
   Daca are cineva intrebari, se adreseaza instantei. Asa ca, va rog mult de tot, nu il mai deranjati pe dl Dragnea cu mizilicuri :)
 • +17 (69 voturi)    
  ... (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:24)

  Flaviius [utilizator]

  E dus cu pluta individu asta . A luat-o razna . Nu are coerenta , nu e capabil sa urmareasca o idee , nu stie sa dea un raspuns direct , e penibil . Nici macar nu reusesc sa imi dau seama daca minte cu buna stiinta sau e pur si simplu nebun .

  N-am vazut in viata mea un asa "discurs" lipsit de sens . Ba la dracu , asta ma face sa imi fie dor de Vadim .

  Rog redactia sa imi publice mesajul , poate mai dur , dar vreau sa ii transmit doua vorbe stimabilului : Turcescu , mergi tata acasa , candidatura ta e o ofensa la adresa noastra a tuturor ! Si invata dracu sa raspunzi direct unei intrebari , fii barbat...

  PS. Domnule Tapalaga va felicit pentru rabdare , intrebari si determinare .
  • +2 (44 voturi)    
   Turcescu e clar pe ulei (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:43)

   IulicaSerbanoiu [anonim] i-a raspuns lui Flaviius

   Adica tu esti prezent in studiou si ceri intervievatorului sa investigheze atunci in treburile tale in loc sa raspunzi direct?

   Cum ar fi sa te duci la un interviu si sa spui mai la tot asa: "consider ca am raspuns la aceasta intrebare, doar aveti CV-ul meu".

   Singurul scop e sa isi faca reclama putin la gunoaiele lui de proiecte, doar stie ca n-are o sansa reala sa ajunga prin primarie.
 • +8 (30 voturi)    
  Declaratie de integritate pt Turcescu (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:30)

  racoon [utilizator]

  Trebuia sa ii puneti in fata lui Turcescu declaratia de integritate de la Romania Curata sa vedem daca o semna!
 • +16 (52 voturi)    
  Incredibil (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:41)

  Megies [anonim]

  Este incredibil cum evita omul asta sa raspunda la niste intrebari simple! Nicio urma de onestitate nu transpare din tot ceea ce spune. Spune ca vrea sa sa testeze daca bucurestenii mai au incredere in el, dar incearca sa-i prosteasca pe fata cu raspunsurile astea. Pe de alta parte, domnule Tapalaga, ma surprinde placut claritatea cu care incercati sa desfasurati aceasta discutie. Nu cred ca as rezista doua minute in fata unui asa fel de fofilare si politizare a discursului. Omul asta, pe care il ascultam cu placere la Europa FM cu multi ani in urma, nu poate sa admita greseli si sa mearga inainte. Problema nu e asta, ca toti gresim, dar el incearca sa schimbe trecutul acum, sa fie mai mincinos decat cei mai mincinosi politicieni.
 • +3 (41 voturi)    
  sincer (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:42)

  NumaiLaNoi [utilizator]

  da foarte sincer, mie m-i se pare ca acest Turcescu sufera de o psihoza sau ceva relationat cu tulburari psihice (grave)...altfel nu imi explic
  Ah, si pe deasupra mai este si mincinos
 • -4 (24 voturi)    
  pacat (Miercuri, 27 aprilie 2016, 23:56)

  Mos Andrei [utilizator]

  R. Turcescu avea mare potential. Si ca jurnalist si ca politician. A facut niste alegeri gresite si si-a distrus tot potentialul. :(
 • +26 (30 voturi)    
  :) (Joi, 28 aprilie 2016, 0:27)

  Analfabet [utilizator]

  "Azi incearca sa spuna ca a fost doar colonel facut de Gabriel Oprea odata cu alte 2000 de persoane."
  Acesta este adevarul pur! Ganditi-va la Academia oamenilor de stiinta. Multi dintre membri apar si in Academia de stiinte ale securitatii nationale. De ce n-ar fi si Ecaterina Andronescu "ofiter acoperit" pe modelul Tucescu? Ba este. Dar n-are nicio activitate de tip 007, ci doar incaseaza bani. Ponta a scapat porumbelul in celebra declaratie.
 • +9 (41 voturi)    
  domnul Turcescu (Joi, 28 aprilie 2016, 0:47)

  xanti [utilizator]

  Doua ipoteze:
  1-securist ce lucreaza la ordin
  2-tipul e sarit de pe fix ,are tulburari comportamentale,delir mistic la un moment dat.
  Avand in vedere declaratiile mistico-religioase din spovedania de pe facebook e foarte posibil.
  Cu toate astea pare ca stie si ce face si ce spune asa ca cred ca varianta 2 cade.
  Cine a vazut interviul lui Cumpanasu cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti ,de la realitatea tv ,putea observa ca la intrebarile incomode interlocutorul raspundea cu o intrebare.
  Comportament de manual de securitate foarte bine pus la punct aplicat de Turcescu.
  La un moment dat privirea lui Turcescu era identica cu a ofiterilor de securitate care anchetau pe vremuri inainte de revolutie.
  Sunt doua variante la aceste alegeri:
  1-participa o parte din candidati la ordin pentru a rupe voturi in favoarea cuiva.
  2-participa pentru bani si imagine .

  In cazul lui Turcescu e valabila prima ipoteza.
  • +4 (16 voturi)    
   cati ani ? (Joi, 28 aprilie 2016, 11:13)

   nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   ce varsta avea RT in 1989 ? era securist in liceu ?
   deci -in opinia ta- pt ce serviciu lucreaza ? acest serviciu tradeaza RO ? e o acuzatie grava, care -daca nu e dovedita- are iz penal.
   restul elucubratiilor -pardon, ipoteze- devin doar barfe.
   • -3 (7 voturi)    
    citeste bine (Joi, 28 aprilie 2016, 11:34)

    xanti [utilizator] i-a raspuns lui nelamurit

    Nu am spus ca era securist pe vremea lui Ceaus am spus ca privirea lui era aceeasi ca a securistilor anchetatori.
    E o mare diferenta ,in afara de asta Turcescu cu gurita lui a,spus ca e ofiter acoperit in ce serviciu nu stim ,ca nu spune.
    Legat de raspunsuri manual de securitate ,era bine daca urmareati interviul de care vorbeam ,a explicat foarte bine de ce ambasadorul Rusiei evita raspunsurile cu o intrebare .
    Asa ca "iz penal " poate se aplica in anii 50,mai usor cu pianul pe scari,nici nu vreu sa imi imaginez ce faceati daca erati la putere.
    • +3 (3 voturi)    
     De unde stii dumneata cum privesc securistii (Joi, 28 aprilie 2016, 21:52)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

     anchetatori pe cei pe care-i ancheteaza ? Ma obligi sa te intreb : faci parte din una din cele doua categorii ?
     • -1 (1 vot)    
      de unde stiu ? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 21:57)

      xanti [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Din filme .
    • +1 (1 vot)    
     De unde stii dumneata cum privea (Joi, 28 aprilie 2016, 22:04)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

     un securist anchetator dinainte de dec.'89 pe cel pe care il ancheta ? Siguranta cu care vorbesti ma obliga sa te intreb : ai facut parte din vreuna din cele doua categorii ?

     PS. Mai am o intrebare : cum e cu manualele astea de securitate dupa care inteleg ca lucrau securistii inainte de revolutie ?
     • +1 (1 vot)    
      continuarea unei discutii mai vechi (Vineri, 29 aprilie 2016, 16:09)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/27_04_2016__80338_ro.pdf
     • -1 (1 vot)    
      asa vorbeau unii (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 22:00)

      xanti [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Prin 1990 la Memorialul durerii ca existau niste manuale dupa care se preda in scolile de securitate.
      Chiar crezi ca ti-as spune unde am lucrat ,sfanta naivitate.
   • -1 (9 voturi)    
    pai nu era nevoie! (Joi, 28 aprilie 2016, 14:19)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui nelamurit

    In liceu putea sa fie "doar" turnator - treceau securistii prin licee la greu sa faca racolari, veneau prin clase pe FATZA!

    Si pe mine ma turnau diversi colegi (parintii mei aveau "dosar") - daca la atata i-a dus mintea...!

    Iar pe Turcescu nu pare sa-l duce mintea cine stie ce! >:
 • +7 (45 voturi)    
  heheheee...!! >:) (Joi, 28 aprilie 2016, 1:02)

  Codruta N [utilizator]

  Acoperitul Turcescu nu se dezminte - stil manipulator elementar, de scoala generala! Interesant, daca bucurestenii vor fi ATAT de prosti incat sa puna botu' la asa ceva ;)
  Cred, totusi, ca steaua Marinelului a apus: o va incasa cu aceasta alegere, asa cum a incasat-o, acu' vreo 2 anishori, si cu Woodrea! :P

  Recunosc ca de MULTE ori ma enerveaza stilul manipulator al lui Tapalaga - dar macar i-a folosit la ceva de data asta, adica sa stie sa contracareze manipularile lui RT. Ii dau un "plus" fara nici URMA de rezerva!

  Tot interesant mi se pare si un alt lucru: adica RT considera ca a fi fost "colonel facut de Oprea" o fi ceva "de bine"? >:)
  • 0 (20 voturi)    
   Ridicol (Joi, 28 aprilie 2016, 10:48)

   LianaSerbanescu1 [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

   N-as crede ca bucurestenii sa puna botul la Turcescu, chiar daca l-am auzit delirand ca ii bate p-ailalti de le suna apa-n cap. Ghise, maica, ghise, vorba bunicii.
   Ticalos si ridicol, pe deasupra.
  • +3 (9 voturi)    
   pisica ? (Joi, 28 aprilie 2016, 11:21)

   nelamurit [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   Parca cel ce a reformat China -Teng-Xiao-Peng- a spus ca "nu conteaza ce culoare are pisica, important e sa prinda soareci".
   Pe mine ma intereseaza ce poate face X drept PRIMAR, nu drept ideolog, confesor, predicator. Din acelasi motiv si Munteanu ba chiar si N.Dan sunt neclari ca si candidati.
   In numele unor optiuni [nu le discut] "jurnalistice" DT a insistat pe subiecte mai potrivite pt parlament sau presedintie.
   Oare Mother Theresa sau Mohandas Gandhi ar fi fost buni ca primar ? Caracterial erau perfecti.
   • -1 (9 voturi)    
    pai ce poa' sa faca "drept primar"? (Joi, 28 aprilie 2016, 14:17)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui nelamurit

    Sa acopere ultimele ilegalitati de cand era Base (cu intreaga lui gashka) primar (si care au scapat altora la scarmanat), sa promoveze interesele unor asa-zisi "dezvoltatori imobiliari" din categoria CEA mai jigodeasca si... sa minta si sa manipuleze la greu (asa cum a aratat in interviu)! :P
 • +11 (23 voturi)    
  In apararea lui Turcescu (Joi, 28 aprilie 2016, 6:27)

  n.dumiritu [utilizator]

  Imi fac o datorie sa-i iau apararea lui Turcescu, asta pentru ca si in numele meu l-a numit "militian cretin" pe Pavel Abraham.
  La vremea aia, in 2012, am spus si acum spun acelasi lucru: nu-l vad pe Turcescu sa stea inrolat si sa dea cu "sa traiti". Ce l-ar atrage? O mie-doua solda? Uniforma (ca pe Ilie Nastase)? Apartenenta la un grup care chipurile vegheaza la securitatea tarii? Aveti idee ce discutii "interesante" au aia intre ei? Turcescu e jurnalist de succes cu venituri importante (a fost si redactor sef in grupul Realitatea), chitarist rock (aka rebel), om cu pretentii ca are capul lui si care s-a apropiat de personalitati culturale ale zilei. Credeti ca s-ar baga in slujba la unii ca Oprea sau Maior? Eu, unul, nu cred. Pina la urma, poate Turcescu refuza sa poarte stigmatul de turnator si nu vrea sa zica cine dintre colegii lui jurnalisti sint ofiteri .
  Il felicit pe Dan Tapalaga pt. insistenta de a cere lamuriri pe subiectul asta. Eu cred ca Turcescu ne mai spune o data un lucru: exista un mare numar de oameni care au acceptat sa faca parte din niste structuri de "aparare-securitate-informatii" la propunerea unor Oprea, Maior, Dancu etc. Vedem iarasi ca Oprea, Maior, Dancu construiau de fapt un pol de putere politico-militaro-informativa cu ierarhii de comanda, si ca incercau sa atraga in acest pol si oameni cu respectabilitate si cu prestanta (cum este Kovesi). Ce reprezinta "Interesul national", daca nu un alt nume pentru un control al evolutiei politico-sociale de catre un grup de "avizati", de "veghetori"? Asa numita Academie de Informatii era proiectata sa fie conclavul oficial in care acesti "initiati" in ale securitatii nationale sa-si edifice si sa-si impuna strategiile. Alibiul le-ar fi fost ca intotdeauna insecuritatea externa ori pericolele "derivelor" interne.

  Iata ca l-am dezavuat violent pe Marian Munteanu pentru pasunismele lui (asa cum merita, zic eu), dar nu investigam deloc confreria securistico-politica mosita de Oprea-Maior- Dancu.
  • +5 (15 voturi)    
   Excelent (Joi, 28 aprilie 2016, 12:02)

   avint [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   Un punct de vedere lucid si credibil.
   Ma bucur ca mai intalnesc si asa ceva.
   Dl Tapalaga nu mai e impartial si lucid de multa vreme. E macinat de ura, frustrare, prejudecati. Foloseste etichete la care nu are puterea sa renunte. Orgoliul, bata-l vina.
  • -5 (11 voturi)    
   oare? (Joi, 28 aprilie 2016, 12:44)

   Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   Eu as spune ca a cautat si exploatat toate avantajele care i-au aparut pe drum, si dintr-un motiv care-mi scapa (ori nu vreau sa aberez) a fost rejectat din reteaua celor acoperiti din presa.

   Ce vedeti aici este un interviu intre unul din sistem si unul care a fost rejectat.

   Apreciez insa faptul ca s-a descurcat bine la un interviu taios dar asta nu inseamna ca un astfel de individ poate fi votat ca primar (nici macar la Adunatii Copaceni).

   In concluzie: cam asta e benchmark-ul pentru ce inseamna a fi basist! Si de o parte si de a alta a microfonului.
   • 0 (0 voturi)    
    benchmark-uri (Vineri, 29 aprilie 2016, 16:41)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

    Imi amintesc de dragutul de ponta care cica a fost si el un acoperit descoperit. Cica a folosit pozitia de prim ministru pentru a promova o ordonanta prin care i-a secretizat pe toti rezervistii serviciilor.

    Imi amintesc de Udrea la inceputul problemelor ei cu justitia. "Voi merge la o telviziune ostila" a zis. La ora precizata am butonat pe la A3, RTV, Realitati. Nimic. Vero 10 minute. Apoi au aparut pe toate televiziunile secvente din interviul inregistrat la hotnews cu Tapalaga si Mixici.

    Prefer oamenii inteligenti
  • -4 (10 voturi)    
   "ce l-ar atrage?" (Joi, 28 aprilie 2016, 14:12)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   Pai posibilitatea de a deveni dintr-un jurnalist PROST (ceea ce dovedeste pe zi ce trece) un "jurnalist de succes", cu "temele servite", cu intrebarile invatate pe dinafara, cu "documentatia" facuta (de altii)... samd...! :P
   "Ce l-ar atrage?" BANII l-ar atrage!! Chiar credeti ca TOATA lumea a uitat cand Base l-a "premiat" cu o functie de vreo 40.000 euroi, pentru a conduce un post intr-un "bazin electoral" fff. larg (NU in Romania!!) si care era "infestat" de unele dintre cele mai mari jigodii de "afaceristi" sustinuti de PD? Adica ne luati de prosti, asa e? >:)
   "Chitarist rock"? Pe BUNE? poate vreti sa spuneti ca are si talent? Pai eu am pustiuleti prin jur, care canta pe strada si care sunt MULT mai buni decat el!

   Cat despre "Oprea sau Maior" - pai n-a zis nimeni ca EI ar fi fost papusarii! dar oricum nu conteaza: Turcescu s-ar baga in slujba ORICUI!
 • +2 (14 voturi)    
  dece ? d'aia ! (Joi, 28 aprilie 2016, 7:42)

  nash pandelica [utilizator]

  Plus: Robert Turcescu afirma ca a discutat cu Traian Basescu inca de acum o luna varianta de a candida la primaria Capitalei. De ce s-a mai prezentat in tot acest timp ca jurnalist, mai ales ca devenise si consultantul PMP pe comunicare?
  ................................................
  a anuntat cand luasera o hotarare. mi se pare simplu.
  e o chestie la care te poti gandi ceva timp. mai ales cand base nu era hotarat. poate o discutasera de acum o luna ca plan b.

  cat de dramoleta, asa cum incearca sa explice, a impuscat doi iepuri: a facut o iesire de la b1, cu el in prim plan, ca act de vointa si dreptate, si a incercat sa stimuleze autodivulgarile.
  poate se astepta ca gestul sau sa provoace o avalansa de ...descoperiri. :))

  poate ca ar fi si a treia varianta, ca este legat prin legamantul cu gheavolu' ! :) nu are libertatea sa spuna mai multe. ca cica la baieti, iesi din joc numai cand dai coltzu' ... nu poti spune unde, cand si cum...

  remarc remarca sa ref. la ..si altii.
  nici base nu l'a pus egal in grade si fapte cu dottore si ghitza ploesteanu. dupa base, si turceascu a fost la...si altii.
 • +1 (5 voturi)    
  Doar atat , nimic altceva de spus (Joi, 28 aprilie 2016, 8:21)

  Flaviius [utilizator]

  One flew over the cuckoo's nest .
 • +2 (8 voturi)    
  ce am înteles din interviu ... (Joi, 28 aprilie 2016, 8:25)

  capitan [utilizator]

  De ce nicio alta parte a presei în afara de antena3 nu s-a ocupat de cazul celor 2000 de ofiteri sub acoperire? Este întrebarea sub care Turcescu îsi îneaca oful si ... tace. Nu îsi mai asuma sa vorbesca si o face pe nevinovatul.
 • +1 (15 voturi)    
  Fratilor, asta minte de rupe, (Joi, 28 aprilie 2016, 9:17)

  emil bobu [utilizator]

  e un fel de DD.
 • +1 (19 voturi)    
  RoberTE rolul tau de cabotin este o ofensa publica (Joi, 28 aprilie 2016, 9:22)

  Plagarus [utilizator]

  Mai bine ramaneai lautar cu " serviciile " platite si te autofezandai pt. Eurovisionul Stelelor Acoperite.
  Titluri de piese desuete :
  Badin & Turcescu & Burci........? Ponta & Ghitza ? ( propusi spre "degradare " ?!)
  Cartea ta de vizita este relevant picareasca :

  „Eram fariseu. Eram în faţa voastră un nimeni, un ins care vă minţea”( spovedania pacatosului Turci R.)
 • +1 (17 voturi)    
  jale mare cu astia (Joi, 28 aprilie 2016, 9:29)

  Berazequin [utilizator]

  Grozavia este ca dupa ce va scoate un remarcabil 2,3% in alegeri, colonel descoperit se va intoarce la meseria de jurnalist. Cretinul asta latra despre Marian Munteanu ca nu este competent sa conduca Primaria Bucurestiului. Dar tu ce competente ai, bai putza??
  Ai frecat-o in interviul asta de mai avea un pic si exploda pana la Paris smalahia din tine. Cand ne-ai spus ca esti ofiter acoperit, ai mintit cu nerusinare. A fost o fumigena menita sa traga o perdea de fum peste campania prezidentialelor. Il ajutai pe Ponta si,indirect, pe amicul tau, Base, impreuna cu toata gasca lui de penali, de la Leana si Cocos, pana la Diacomatu, Gabi Sandu, Buzaianu si alti talhari....cu toti baieti cu experienta vasta in administratia publica. Baietii stiu cum, de unde si cand sa fure. Asta da, experienta! Altfel nu se justifica gestul tau. Ce ne spui tu acum ca "n-am raspuns niciodata, nici ca jurnalist, nici in alta ipostaza, la ordinele unui serviciu secret, este o minciuna caraghioasa. In felul tau spui adevarul...caci e foarte adevarat ca niciun serviciu nu si-ar pierde vremea sa lucreze cu un agarici ca tine. Pe tine te manipuleaza trepadusii, alde Leana si altii ca ea. Se pare ca faci echipa cu Cristoiu, alt raton in care sta sa explodeze smalahia.
 • +1 (9 voturi)    
  absolut plictis (Joi, 28 aprilie 2016, 9:36)

  U_swamp [utilizator]

  Se prefigureaza un dezastru ecologic - mustele se sinucid in masa, ca sectantele.... renuntati la partea a doua sau macar puneti-o pe fessebouque.
 • +7 (11 voturi)    
  ... (Joi, 28 aprilie 2016, 9:45)

  HardCorePolitics [utilizator]

  Dar despre ce vrea sa faca la primarie nu s-a discutat? Ca pe mine asta ma interesa.
  • -1 (5 voturi)    
   ce rost avea? (Joi, 28 aprilie 2016, 14:59)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui HardCorePolitics

   Oricum ar fi spus numai minciuni - se pare ca acesta e "omul" >:)
   Pierdere de vreme...!
 • -4 (16 voturi)    
  O parere (Joi, 28 aprilie 2016, 9:58)

  andors [utilizator]

  Cand Turcescu a facut "marturisirea", probele pe care le-a adus in sprijinul afirmatiei sale ca ar fi fost ofiter acoperit erau foarte subrede si se vedea de la o posta ca nu sunt reale. Un alt motiv pentru care ma indoiesc de "acoperirea" lui Turcescu este faptul ca in permanenta a avut o orientare de dreapta, si nu stiu niciun derapaj al sau spre stanga. Oricum, chiar daca a fost, acum nu mai este, fiindca este absurd ca un serviciu secret sa mai foloseasca un acoperit descoperit, daca pot sa spun asa. Iar la urma urmei, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza ce face si ce spune Turcescu si in asta il aprob 100%.
  • +3 (21 voturi)    
   Asta este un mesaj electoral de babeta (Joi, 28 aprilie 2016, 10:26)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui andors

   1 Turcescu a declarat cu gura lui ca este ofiter acoperit si tu incerci sa spui demonstrezi ca nu este:))
   2 Ce treaba are "agentul" cu stanga sau dreapta?
   3 In final spui adevarul, ca tu esti votant turcescu indiferent ce ar fi, hot, agent, dictator, geniu, exemplu bun, etc.
   Dvs, dle. @andors, sunteti exemplul tipic de votant roman care se face vinovat de starea in care am ajuns cu totii. Au si pesedistii spalatii lor pe creier, au si penelistii...si uite asa, cu "nu ma intereseaza ce este si cum este", eu dau cu stampila pe "idolul" meu, am ajuns sa votam degeaba.
   G R E T O S.
 • +3 (19 voturi)    
  Astia s bat joc de noi. (Joi, 28 aprilie 2016, 9:58)

  jackalphonse [utilizator]

  Poti sa i prinzi in flagrant cum fura si ei spun senini ca nu fura, depunandu-si candidatura zambitori. Poti sa declari cu gura ta ca esti ofiter acoperit, pentru ca atunci cand iti pica bine spui senin ca n ai spus asa ceva.
  Cum la noi in tara se voteaza partidele, ca si cum votantii ar fi suporteri fara creier ai vreunei echipe de fortbal, si, in plus, NU exista neam de reactie civica, politicienii nostri isi bat joc de noi, pentru ca oricum nu li se intampla nimic, ba mai sunt si votati.
  Axact ca bancile. Fura pe fata, nu pe ascuns, si ne spun senin in presa cat de avantajos este sa faci un imprumut.
  Tara fara stapan. O sa fim mancati cu ficati cu tot de oricine crede ca o sa i foloseasca asta.
 • -2 (12 voturi)    
  Nu vad (Joi, 28 aprilie 2016, 10:20)

  SchiauCornel1 [anonim]

  nimic de evaluat la RT. Apreciez prestatia, in mod special rezistenta psihica a domnului Dan Tapalaga.
 • -3 (17 voturi)    
  da (Joi, 28 aprilie 2016, 10:29)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  Imi place Turcescu!
  Este inteligent si curajos....

  Muriti de ciuda... toti .... inclusiv Firea...
 • +2 (24 voturi)    
  Un ticalos (Joi, 28 aprilie 2016, 10:47)

  LianaSerbanescu1 [anonim]

  Atitudinea lui Turcescu fata de interviul asta si semnificatia lui - aceea cum ca un candidat difuzeaza prin presa ceea ce vrea sa ajunga la alegatorii lui potentiali - mi se pare, pur si simplu, o batjocura! E clar ca, daca o tine langa timp de 40 de minute cu contra-intrebari si aratat cealalta parte cu degetul ca "nu a investigat", are ceva de ascuns, sau regreta ca s-a descoperit singur, cand altora le merge bine la caldurica!
  Pentru mine, ca locuitoare a Bucurestiului, faptul ca Turcescu imi cere votul e o insulta! Nu poti sa imi ceri votul si sa pretinzi ca nici tu nu stii ce ti s-a intamplat!
  Cum spune cineva ma sus, fie e securist, fie e bolnav psihic. Iar eu as spune ca e, pur si simplu, ticalos!
 • 0 (16 voturi)    
  neputinta (Joi, 28 aprilie 2016, 10:47)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ...va tremura degetul cu care incercati sa tot
  lipiti bine etichetele "Basescu chioru" si "Turcescu bolnav psihic"....

  ...ce ati reusit?

  ...o panoplie pe candidati pe gustul dvs,..PSD si PNL....

  ...asta ati reusit... si va simtiti bine...
 • +3 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 aprilie 2016, 11:00)

  [anonim]

  • -3 (9 voturi)    
   pai... (Joi, 28 aprilie 2016, 13:51)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

   CUM anume va "administra Capitala" un mincinos patologic? Prin minciuni?
   Eu cred ca Tapalaga a vrut sa-i dea o sansa lui Turcescu - iar acesta a ratat-o con brio >:)
 • -1 (7 voturi)    
  Nu cumva Turcescu a fost membru al "ACADEMIEI" (Joi, 28 aprilie 2016, 11:03)

  deval [utilizator]

  lui oprea aceea cu academicieni (semi)-analfabeti ca insusi,dusa si stanisoara (pe astia ii stim astfel din "prestatiile"publice..)?! Eu cred ca dobitocii care o populeaza sigur 90% semi-analfabeti cu functii publice sau potentiali au fost cooptati ca element de santaj in raport de "interesul national" zis si hoprea ! Daca ar exista acolo o singura persoana si competenta si morala ar denunta sistemul de racolare, de plata,faptul ca singurul secret e acela ca nu cerceteaza/produc nimic nici pentru securitatea nationala , nici pentru altceva ! SRI nu are nimic de spus , nu ar fi trebuit sa ne apere si de acesti infractori , sau nu mai poate daca i-a girat prin prezenta chiar dnul Iohannis ?!
 • +2 (16 voturi)    
  mizerabil caracter Turcescu (Joi, 28 aprilie 2016, 11:16)

  FFF T [utilizator]

  Evită răspunsuri, minte! Ce e bătaia asta de joc? Adică cât de jos poți să ajungi? Recunoaște măcar că ai fost acoperit, zi că te lepezi de SRI, că acuma începi o viață nouă, vrei să fii primar!! Ce e mizeria asta să eviți un răspuns la infinit??
  Așa ceva...
 • -5 (11 voturi)    
  incredibil (Joi, 28 aprilie 2016, 12:30)

  titi_rulment [utilizator]

  Asta e interviu intre un jurnalist competent si un candidat la primaria capitalei? Sunt complet dezamagit...e multa frustrare de ambele parti aici si cred ca nu face cinste niciunuia acest interviu.
  Jalnic!!!
 • +7 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 aprilie 2016, 12:37)

  [anonim]

 • 0 (2 voturi)    
  "Tara te vrea prost" (Joi, 28 aprilie 2016, 17:06)

  Under_cover [anonim]

  Probabil dl Turcescu vrea sa interpreteze aceasta melodie in rol de primar si s-o dedice bucurestenilor. Apropo, care e urmatorul rol? e ziarist (sau nu prea), cantaret (dar nu prea popular), ofiter (acoperit si descoperit), viitor primar. Cred ca urmeaza un rol ca actor: Don Quijote, poate?
  Daca ar fi plans, ca Base (actor adevarat, ce mai), ar fi avut mai mult succes decat povestea cu acoperirea.
 • -1 (1 vot)    
  Turcescu (Joi, 28 aprilie 2016, 21:43)

  infoInsider [utilizator]

  https://infoinsider.ro/2014/09/22/erou-sau-terorist-robert-turcescu-detoneaza-bomba-cu-rahat-in-autobuzul-cu-politicieni-si-jurnalisti/
 • +4 (10 voturi)    
  unde este comentariul meu? (Joi, 28 aprilie 2016, 21:47)

  cormiz [utilizator]

  Amtrimis un comentariu care era oarecum favorabil lui Turcescu.Vad ca nu apare nicaieri, in schimb toate cele publicate sunt defavorabile lui Turcescu. Este vorba de cenzura,sau este o neglijenta?
 • 0 (0 voturi)    
  mai...mai ... (Vineri, 29 aprilie 2016, 10:26)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ..."as vota cu Piedone contra lui Turcescu..."

  Nu vedeti ca viata nu va da dreptate?
  Sau poate asa va place ...sa mieunati din cand cand ca sa va dati seama ca sunteti in viata...
 • 0 (0 voturi)    
  Turcescule, (Vineri, 29 aprilie 2016, 11:28)

  EllenaS [utilizator]

  si eu as vrea sa ma mai nasc o data si sa nu mai fac multe din greselile facute, dar asta nu se poate! Vrei sa te resetezi, crezandu-ne pe toti niste prosti! Ai jucat un joc murdar si ai pierdut! Pleaca definitiv din viata publica! Esti compromis!
 • +1 (1 vot)    
  :)))) (Vineri, 29 aprilie 2016, 14:37)

  ElJiji1 [anonim]

  Turcescu a spus ca nu a raspuns la niciun ordin al niciunui serviciu. Si asa si e. Ordinele nu se raspund. Se executa!
 • 0 (0 voturi)    
  Și eu aș da răspunsuri evazive (Vineri, 29 aprilie 2016, 17:06)

  Nyk1 [utilizator]

  trusturilor de presă care sunt împotriva mea. Chiar și dacă aș răspunde la obiect, tot îmi vor răstălmăci cuvintele pentru a da „bine”!

  Or, se știe faptul că HN nu prea e de partea lui Băse și PMPului, așa că Col. Turcescu a procedat ca la carte.
 • +1 (1 vot)    
  Nici ca se putea mai bine. (Vineri, 29 aprilie 2016, 19:24)

  drona [utilizator]

  Reportajul,elegant si profesionist,a evidentiat un caracter josnic,tupeist si specific tunatorilor ce au facut cariera asemanatoare celui care l-a promovat,Basescu.Seamana ca doua picaturi de apa,duplicitari, si ca sa fiu mai preci,farisei.Din pacate,sunt personaje ce au marcat destinul unei etape pe care a traversat-o natiunea.Turcescu,exprima ca si radacina numelui,excluderea,sa nu mai spun de altele.Bravo Domnule TOLONTAN !


Abonare la comentarii cu RSS
.

ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by