Robert Turcescu, candidatul PMP la Primaria Bucuresti, spune intr-un interviu pentru HotNews.ro ca vrea o dezbatere despre o lege a Capitalei care sa integreze Ilfovul in zona metropolitana. El spune ca "nu mai este fezabila ideea a sase sectoare cu sase bugete diferite plus bugetul primariei capitalei" si promite o reformare "din temelii" a politiei locale. Turcescu raspunde in interviu si la intrebarea de bila alba/bila neagra: Il incurca sau il ajuta sustinerea declarata a Elenei Udrea?

Robert TurcescuFoto: Hotnews

Filmat cu echipament Nikon

---

D.T: Cum veti face campanie, domnul Turcescu, in Bucuresti? De mana cu Traian Basescu prin oras sau de unul singur?

R.T: Cred ca va fi o formula mixta, domnule Tapalaga.

D.T: Stiti de ce va intreb? Pentru ca avand in vedere probleme domnului Basescu s-ar putea sa incurce mai mult sau nu?

R.T: Asta este o chestiune pe care au incercat sa o sugereze si altor colegi de partid niste binevoitori. Cum ca Traian Basescu incurca in momentul de fata campania electorala pentru Partidul Miscarea Populara. Domnul Tapalaga, hai sa nu fim farisei, Partidul Miscare Populara insemna partidul lui Traian Basescu. In momentul in care am intrat in acest partid am stiut exact unde am intrat, iar din perspectia mea, poate si a dvs. la vremea respectiva, in 2004, cand l-am votat prima oara pe Traian Basescu ca presedinte al Romaniei, eu nu mi-am dorit sa schimbe brusc Romania sau sa se intample lucruri miraculoase. Eram exasperat, ca si dvs, la aceea vreme de starea deplorabila in care se afla justitia in Romania si imi doream in primul rand lucrul acesta. Poate va aduceti si dvs aminte de discutiile de la mijlocul anilor 2003 cu ambasadorul Michael Guest, cu care ne mai intalneam ca jurnalisti din cand in cand si discutam despre nenorocirile din aceasta perspectiva abatute asupra Romaniei. Or astazi la ora la care vorbim, in anul de gratie 2016, cu toate probleme si discutiile care apar in legatura cu justitia din Romania, este incomparabila situatia cu felul in care aratau lucrurile pe vremea Rodicai Stanoiu si a Amariei de la PNA.

D.T: Apropo, cum ati califica actiunile DNA si prestatia Laurei Codruta Kovesi?

R.T: Domnule Tapalaga, am scris-o la un moment dat intr-un text in care mi-am pus si eu aceasta problema. Care DNA era mai bun? Acel DNA condus de Daniel Morar sau acest DNA condus de Laura Codruta Kovesi? Si am spus-o in spatiul public si o repet. Din punctul meu de vedere, bilantul DNA, prezentat la inceputul acestui an, a fost unul intampinat de multi, sa spunem, in mod triumfalist, e foarte bine, e nemaipomenit, dar sustin in continuare ca adevaratul bilant va fi acela de anul viitor. Ati vazut ce s-a intamplat in ultima perioada? Si vedeti ce se intampla la un moment dat in instante. Pe de alta parte, cred ca Laura Codruta Kovesi in acest an ar fi fost mult mai buna ca sef al ANAF, domnule Tapalaga, pentru ca dupa etapa asta in care sigur apar dosare penale cu o gramada de hoti, de nenorociti, mi-as fi dorit foarte mult ca la fel de intransigenta sa fie persoana care sa conduca Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Problema mare acum stiti care e? Vreau sa le luam banii celor care i-au furat. Iar astora le e mai frica de saracie decat de puscarie. Unii prefera sa mearga in puscarie cu ideea ca le raman banutii deoparte si exemple sunt numeroase incepand cu dosarul Microsoft si cu altele care exista.

D.T: Intrebarea era cum calificati actiunea DNA si a Laurei Codruta Kovesi.

R.T: Cata vreme dosarele sunt facute cu mize care intr-adevar sunt importante pentru Romania si nu aduc in spatiul public suspiciuni legate de "Hm..e deschiderea unui dosar o razbunarea politica?", cred ca DNA este un organism extrem de important si vital pentru Romania de azi. In acelasi timp, am o ingrijorare sa stiti, domnule Tapalaga, si o marturisesc public desi am si scris despre ea. Nu vreau sa cred ca forta unei institutii numite Directia Nationala Anticoruptie sta intr-un singur om. As vrea sa cred, si cred ca si dvs. va doriti lucrul acesta, ca si dupa plecarea doamnei Kovesi de acolo, care s-ar putea produce pur si simplu natural, in urma terminarii mandatului, indifent cine ar veni la conducerea DNA lucrurile vor merge mai departe

D.T: Pai asta s-a intamplat si dupa domnul Morar. Dupa ce a plecat a venit doamna Kovesi si lucrurile au mers mai departe, chiar mai bine. Deci, nu stau intr-un om, avem dovada ca nu stau intr-un om.

R.T: E in regula, sa speram ca asa va fi.

D.T: 25 de ani, domnule Turcescu, ati fost ziarist sau 23 de ani sau ma rog ce ati fost. Cum veti convinge oamenii...

R.T: Va rog, domnule Tapalaga, reluati. Am fost ziarist.

D.T: Sau ce ati fost, pentru ca nu ati lamurit ce ati fost. Dvs. sunteti tot timpul aici in fata si aveti ocazia sa o lamuriti. Nu ati facut-o pana acum, v-am dat ocazia de nenumarate ori. Dati-mi voie sa am aceasta virgula.

R.T: Dvs. ce ati fost in toti anii astia?

D.T: Ziarist suta la suta.

R.T: Si in momentul in care erati consilierul doamnei Monica Macovei ce erati domnul Tapalaga?

D.T: Consilier si afara din presa.

R.T: Dar ati fost ziarist suta la suta?

D.T: Da

R.T: Iertati-ma ca s-ar putea la un moment dat sa ies si eu sa spunem din politica. Revenirea in presa...

D.T: Dificila. Grea. Nu mi-a placut. Pe durata celor trei luni m-am simtit ingrozitor.

R.T: Nu va intreb de perioada aceea, dar de ce ati facut-o atunci?

D.T: Pentru ca am mers sa o ajut pe Monica Macovei.

R.T: Si eu in momentul de fata intru in politica cu dorinta de a ajuta bucurestenii, domnule Tapalaga.

D.T: E foarte frumos doar sa..

R.T: E foarte greu.

D.T: Nu. E foarte frumos ca faceti asta, dar sa fiti onest. Sa le spuneti: "candidez, nu mai sunt jurnalist, voi fi candidat" si doi ce am fost, ce am facut in timpul asta; "am fost acoperit, nu am fost acoperit"

R.T: Nu vreti sa aflati ce voi face domnule Tapalaga?

D.T: Ba da, discutam si despre asta. Cum veti convinge bucurestenii ca va pricepeti la administratie si asta e o intrebare absolut legitima, valabila si pt. doamna Firea, si pt. doamna Chiriac si pt. toti cei care au facut pasul asta in administratie. Pe ce calitati va bazati?

R.T: Ma bazez pe faptul ca in vreme de 23 de ani de zile am vazut asa cum a arata societatea romaneasca in toate framantarile ei ca jurnalist, am acumulat informatii legate de administratia publica locala si centrala, am calatorit in tara, am fost vreme de patru ani de zile ca report zi de zi pe holurile primariei capitalei, in perioada mandatelor domnilor Ciorbea si Lis. M-am uitat cu atentie la ce se intampla in consiliul general. Si ca jurnalist si daca nu ai avea minte la un moment dat, presupunand ca ai fost parasutat intr-o redactie, nu ai cum sa nu te imbibi, sa nu absorbi o gramada de lucruri care vin peste tine in fluxul de evenimente din actualitate. Sunt un om care vreme de 23 de ani a lucrat in mediul privat. Am condus redactii, am creat redactii, am fost in postura de manageria la un moment dat si in prezent societati comerciale, sa infiintez societati comerciale, sa scriu bugete, sa conduc echipe de oameni, sa discut cu contabili, sa discut cu tot soiul de angajati care lucreaza la un moment dat in nucleul unei societati comerciale. Nu am avut niciodata, si retineti lucrul acesta, vreun contract cu vreo institutie de stat ca jurnalist sau ca manager de firma. Retineti pentru ca va fi important in economia campaniei electorale. Nu veti gasi semnatura lui Turcescu in calitate de director de gazeta pe contracte de publicitate cu statul. Banii pe care i-am castigat din aceasta meserie, nu putini...

D.T: Cam cat ati castigat din aceasta meserie?

R.T: Am avut contracte foarte bune, de sute de mii de euro, domnule Tapalaga, in timp, dar va atrag atentie - Iertati-ma! Va spun, nu va atrag atentia - ca la momentul in care niste fosti colegi cu ghilimele de rigoare, spre exemplu, din Realitatea TV au publicat contractul pe trei ani de zile al lui Turcescu in care era vorba de aproape un milion de euro care, vezi doamne, s-au dus direct in buzunarul lui Turcescu. Am facut un lucru foarte simplu, domnule Tapalaga, i-am rugat pe fostii mei colegi de la regia de publicitate din aceea vreme de la Realitate sa faca publice veniturile pe care emisiunea lui Robert Turcescu - doar una din ele, desi eu ca producator mai aveam inca doua emisiunii, Arhitectonic si Kilocruciada - le aducea statiei Realitatea TV, talk show-ul principal al statiei si anume emisiunea 100%. In fiecare an, suma pe care o incasa Realitatea TV de pe urma emisiunii 100% depasea un milion de euro pe an, spun inca o data. Daca un realizator imi cere un salariu de 20 de mii de euro pe luna (si nu sunt salarii exagerate in presa din Romania, mai ales in anii in care economia mergea mai bine, publicitatea era mai multa) iar veniturile din publicitate l-ar situa peste acesta suma cu cinci, cu zece mii de euro, cu cincisprezece mii de euro sau le-ar dubla, i-as da fara nici un fel de problema.

D.T: Deci, ce va recomanda pentru primarie pe scurt?

R.T: Unu. Sunt un om hotarat sa schimb fata administratiei locale a Bucurestiului, militez pentru transparenta. Nu am nevoie sa fur din primarie ca sa ma imbogatesc. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ce am, am doi copii acasa, nu vrea sa ajung dupa gratii, nu vreau sa ajung la DNA, nu vreau sa fiu in card cu o gramada de indivizi care s-au cocotat in functii administrative pentru ca poate le-a cerut-o viata sau nu li se parea ca au suficient in conturi. Deci, din aceasta perspectiva, va garantez ca in ceea ce ma priveste voi incerca cu mare greutate e adevarat, dar spun din nou si ma bazez pe rezervele pe care le-am acumulat pana acum, din punct de vedere financiar, sa traiesc dintr-un salariu de primar general al capitalei, care inteleg ca ajunge pe la vreo o mie de euro. Bun, doi la mana. Domnule Tapalaga, am facut teren ca jurnalist ani de zile, am batut Bucurestiul de la un capat in altul, stiu sa lucrez cu oamenii, stiu ce inseamna munca pe un santier, stiu sa fac lucruri pe care sunt convins ca multi alti candidati habar nu le au, stiu ce inseamna o sudura, stiu ce inseamna sa dai cu ciocanul, stiu ce inseamna sa dai la sapa, stiu cand isi bate joc un muncitor de o lucrare publica, stiu sa ma uit la un moment dat daca se toarna un strat de asfalt corect sau nu.

D.T: Nu trebuie sa faceti asta ca primar, altele sunt atributiile.

R.T: Stiu. Daca vedeti astazi santiere pe care s-au depasit termenele stabilite - uneori pe bani europeni - de terminare a acestor santiere si de dare in folosinta a lucrarilor, este pentru ca niste nemernici care aveau chiar in fisa postului sa supravegheze terminarea acestor lucrari nu au mers pe santier domnule Tapalaga. Va dau exemplul acelui pod, unde Traian Basescu s-a dus la un moment dat aproape zi de zi incercand sa le spuna oamenilor sa termine, dupa inundatii, unde era podul, mai stiti?

D.T: Dumnezeu mai stie.

R.T: Dumnezeu mai stie la cate inundatii au fost. Pana nu te duci la un moment dat, asta este mentalitatea din pacate in Romania in continuare. Ne intalnim si cu zugravii acasa. Ati avea curajul sa il credeti pe un zugrav care spune ca vine sa va varuiasca locuinta si ca termina intr-o saptamana? Pai dureaza o luna de zile, daca nu stai acolo langa el, domnule Tapalaga. Iar dincolo de asta, mi-ati spus un al treilea punct care de asemenea este foarte important. Uitati, am aici, si-l voi face public imediat dupa validarea candidaturii, un program intitulat Bucuresti - viziunea 2030. Domnule Tapalaga, daca dupa 8 ani de zile - vreau doua mandate la primaria capitalei si le voi avea - cei care vin si lucrul asta nu s-a intamplat din pacate pana acum vor trebui sa continue niste proiecte pe care ni le asumam, ca de aia arata Bucurestiul astazi cum arata, pentru ca fiecare primar vine cu pasarica lui.

D.T: E foarte bine ca aveti o viziune pe 10 ani sau 15 ani, e foarte bine ca aveti un proiect. Numiti macar trei - foarte pe scurt, ca ne apropiem de finalul interviului - proiecte importante pe care dvs le considerati atat de importante incat doriti sa le lasati in urma dvs.

R.T: As vorbi despre un lucru care este vital acum in Bucuresti. Uitati, eu nu cred ca viata unui oras si a locuitorilor din oras se poate dezvolta in absenta unui altfel de parteneriat public-privat. Eu ma refer in momentul de fata la parteneriatul dintre mediul privat si capitala, este totusi orasul care are aici inima economiei nationale, deci, zona privata, zona de administratie publica, locala sau la nivelul Consiliului General al primariei generale si evident locuitorii acestui oras. Daca aceste trei lucruri nu ajung sa lucreze impreuna, daca nu ajungem sa responsabilizam in sensul adevarat zona privata, sa o facem sa fie partenera administratiei publice iar cetatenii vazand acest parteneriat sa se implice si ei, Bucurestiul va fi un oras distrus in cativa ani. E foarte important, dincolo de a discuta despre ce se afla deasupra asfaltului de la cladiri, la strazi, la ce vreti dvs., uitati-va cu mare atentie daca puteti pe date care arata ce nenorocire este sub Bucuresti. Bucurestiul la ora la care vorbim, spun din nou, este un oras putred, de la tot ceea ce inseamna canalizare, alimentare cu apa, cabluri care traverseaza prin subteran Bucurestiul. Va dau un singur exemplu care ar trebui sa ne ingrozeasca. Cand s-au facut lucrarile la pasajul Basarab, s-au descoperit magistrale de furnizare a energiei electrice. Stateau cu casca data jos din cap si se uitau pe marginea gropii o gramada de ingineri, de muncitori nestiind care cablu de unde e. Stiti cum s-a rezolvat? L-au pus pe Dorel sa rupa cablul, domnule Tapalaga, si care cvartal de blocuri sau institutii a tipat la vremea respectiva au legat repede o eticheta.

D.T: Haideti sa sumarizam. Asadar, care ar fi primele trei proiecte importante? Unu, doi, trei.

R.T: E nevoie de o redefinire a celor doua regii autonome, aceste strutocamile numite RADET si RATB. Sunt 700 de mii de oameni care folosesc transportul in comun, domnule Tapalaga, iar RATB-ul este intr-o situatie ingrozitoare. Cat despre RADET, lucrurile nu se rezolva doar prin unirea cu ELCEN. Deci, RATB si RADET, transport public si energie termica pentru bucuresteni. Este nevoie urgent in acest moment de gasirea unor variante prin care traficul in Bucuresti sa devina suportabil, dar si gasirea unor variante alternative. Cred ca in momentul de fata bucurestenii au dreptul si trebuie sa se poate plimba spre exemplu cu bicicleta sau cu trotineta.

D.T: Spuneti care este solutia dvs.

R.T: Sunt multe variante, domnule Tapalaga. Lucrurile sunt desigur legate intre ele. Ati incercat vreodata sa intrati pe Calea Floreasca?

D.T: Eu nu mai intru cu masina de mult in oras.

R.T: Nu mai intrati. Sunteti mai fericit. Poate circulati mai mult cu metroul.

D.T: Cu metroul, da.

R.T: Toata lumea recurs la aceasta varianta in ultimii ani. Daca in jurul marilor obiective, aglomerarari, daca vreti, precum spitalele, liceele, zonele in care activeaza foarte multi functionari publici, vom lasa in continuare haos, nu vom avea varianta in care - ma uitam acum venind spre dvs. e aici politia capitalei, o groaza de masini, stiti ce in spatele sediului? e nenorocire curata - domnule Tapalaga la nici un Kilometru distanta, la Universitate, e o parcare subterana care zace aproape goala pe timpul zilei, pentru ca toti in Bucuresti vor sa parcheze masina in buza cladirii. Doi. Strazile sunt variante in care se pot largi bulevarde. Sensurile unice trebuie continuate. Am investit milioane de euro in acest nenorocit chipurile de sistem de sincronizare al semafoarelor si ne trezim ca el tot nu functioneaza la parametrii optimi in momentul acesta. Sigur, inelul de centura, despre care ni se vorbeste de atata timp ca se va termina. Toate aceste lucruri trebuie facute urgent si astea sunt variante in care intradevar in oras se va putea respira iar zona centrala a unui oras, mai ales pe timpul zilei, mai ales in momente de aglomerare urbana maxima din perspectiva traficului auto, trebuie decongestionata.

D.T: Va ganditi si la descurajarea intrarii cu masina in oras prin impunerea unei viniete de intrare in Bucuresti?

R.T.: Aici a fost o discutie. Primarul Londrei, daca ati fost la Londra si am studiat cazul acesta la momentul la care am fost acolo ca jurnalist, fostul primar al Londrei, a pus o taxa de intrare in zona centrala, iti lasi masina mai departe de zona centrala si multe orase au acest lucru. A fost un proiect nepopular domnule Tapalaga si primarul din cauza acestui lucru a pierdut alegerile la momentul respecti, dar eu apreciez oamenii care isi asuma pe termen lung si astfel de actiuni, pentru ca dand din gura in mod populist si spunand "eu o sa las mai mult, o sa cresc ajutoare sociale, o sa..". Sunt un om de dreapta, domnule Tapalaga.

D.T: Deci, cu vinieta sau fara vinieta?

R.T: E greu de spus daca vinieta este varianta.

D.T: O solutie de taxare, descurajarea nu prea o faci altfel.

R.T: Solutia poate fi urmatoarea, domnule Tapalaga, inainte de a intra in inelul central, in zona centrala a Bucurestiului, trebuie sa ii oferi varianta omului in care sa poata sa isi lasa masina eventual la statia de metrou Piata Victoriei si sa ia de acolo metroul catre Universitate. Astazi nu avem o astfel de situatie

D.T: Sau sa-l taxezi daca musai vrea sa intre in oras.

R.T: Noi ne batem joc de bugetul primariei capitalei subventionand aiurea tot soiul de lucruri, pentru ca primaria capitalei nu are o colaborare cu ANAF, domnule Tapalaga. Subventia pentru energie termica la nivelul intregului Bucuresti se da pentru toata lumea, indiferent daca unul castiga zece mii de euro pe luna sau o mie de lei pe luna. Asta nu poate sa reziste la infinit, noi nu stim astazi cati pensionari calatoresc in baza talonului de pensie si atat, spre exemplu pe liniile transportului urban. Oamenii acestia ar trebui sa aiba un card de calatorie oferit gratuit, pentru calatorii gratuite, dar sa-i vedem ca sunt doua sute de mii, trei sute de mii. Nimeni nu a facut lucrul acesta si sunt multe lucruri de facut. Deci, colaborarea mea este cu ANAF, cu Politia Rutiera obligatoriu si aici propun un proiect, despre care poate vom discuta altadata, de reformare din temelii a politiei locale si a ideii de politie locala. Ea trebuie sa aiba un alt rol decat de a pazi niste institutii pur si simplu si de a sta la poarta unor institutii pentru ca asa vor marimile din primaria generala sau din primariile locale. Aici ar trebui sa existe un corp al politistilor locali subordonat primariei generale a capitalei. E nevoie urgent in acest moment de o noua lege a capitalei. Asta nu se va putea face intr-un mandat, dar bucurestenii vor trebui sa isi spuna cuvantul in legatura cu o lege a capitalei, ca orasul asta arata ca sase orase intr-unul singur si asta ne enerveaza pe toti.

D.T: O noua lege a capitalei, Robet Turcescu. Cu sectoare, fara sectoare, cu Voluntariul-Pipera inclus in Bucuresti sau lasat separat? Cum vedeti?

R.T: O, da. Zona metropolitana, pentru ca astazi Ilfovul este dormitorul Bucurestiului domnule Tapalaga si are un buget imens acest judet, judetul Ilfov - despre el vorbesc, dar in acelasi timp acest judet e intr-o stare mai deplorabila decat Vasluiul, care e un oras parasit si aflat intr-o situatie grava din punct de vedere economic. Belferi care stau in Ilfov la conducerea Consiliului Judetean, a primariilor oraselor din judetul Ilfov sunt linistiti, lor le convinge. Toti si-au construit acolo palate, toti se retrag din oras la un moment dat, merg in zona respectiva. Aici trebuie facuta o zona metropolitana. Rezolvam in felul acesta si problema oamenilor care au nevoie de transport in comun acolo, dar Ilfovul nu vine sa contribuie din bugetul lui foarte mare la ceea ce inseamna transportul acesta in comun. Rezolvam si problema taximetristilor, ca sunt multi taximestristi din Bucuresti care astazi mai au putin si plang, pentru ca nimeni nu stie cate autorizatii de taxiuri se dau de la Ilfov, nu exista o evidenta. Ilfovul trebuie integrat in ceea ce inseamna zona metropolitana. Nu mai este fezabila din perspectiva mea ideea a sase sectoare cu sase bugete diferite plus bugetul primariei capitalei.

D.T: Dar din nefericire asta nu o puteti rezolva dvs.. Asta trebuie sa o rezolve Parlamentul, legislativul, solutiile sunt la partide.

R.T: Nu exista un primar al capitalei bun si performant care sa nu intelegea ca este nevoie de o colaborare cu Parlamentul, cu Guvernul si din aceasta perspectiva, iertati-ma, sunt un tip caruia nu ii e teama sa intre pe cos, daca a fost dat afara pe usa. Am facut-o ca ziarist de nenumarate ori. O sa bat la portile lor pana vor intelege ca Bucurestiul e cu adevarat important si trebuie luat in calcul.

D.T: Asta am facut si eu domnul Turcescu. Am batut la poarta lui Turcescu sa imi raspunda, dar nu s-a prea deschis si o intrebare daca imi permiteti de bila alba - bila neagra. Pot sa va imprumut putin modelul de bila alba - bila neagra? N-avem bile, dar zicem pe gura bila alba - bila neagra. Sustinerea declarata a Elenei Udrea, va incurca sau va ajuta?

R.T.: Sustinerea doamnei Udrea?

D.T: Declarata. A spus ca va sustine.

R.T: Foarte bine! Ma intereseaza daca doamna Udrea voteaza in Bucuresti, sa-l voteze pe Turcescu la fel cum il voteaza orice bucurestean.

D.T: Acum ati inteles intrebarea. Este simbolistica politica a doamnei Udrei. Pe dvs, candidat, va ajuta? da sau nu?

R.T: Nu fac calcule de genul acesta, domnule Tapalaga. Daca in acest moment m-as lua dupa astfel de calcule, v-as putea intreba "domne, imi dati votul sau nu?". Daca imi ziceti "nu-i dau votul lui Turcescu, nu il votez pe Turcescu", asta-i optiunea dvs.. Nu sunt omul care sa puna un leucoplast pe gura cuiva. Multumesc tuturor celor care imi sustin aceasta candidatura la primarie.

D.T: Va ajuta da sau nu?

R.T: Eu de unde sa stiu, domnule Tapalaga? Ma ajuta, o spun inca o data, orice vot, inclusiv votul Elenei Udrea. Ma ajuta orice vot al unui care locuieste in Bucuresti. Nu imi cereti mie sa fac in momentul de fata diferentieri de natura politica, pentru ca va reamintesc, intrarea mea in partidul Miscarea Populara s-a produs pe 11 martie, domnule Tapalaga. De atunci sunt membru al partidului Miscarea Popualara. Deci, judecati din aceasta categorie, ca Udrea face bine, face rau partidului Miscare Populara, sustinerea...Ce sa fac eu ca jurnalist? fost jurnalist si actualmente membru de partid? Sa spun, domne, am facut eu niste calcule sociologice si nu e bine, dar daca maine, sa spunem, la un moment dat - hai sa ne legam de un eveniment de azi - Burci, saltat astazi de DIICOT inteleg, patronul de la Adevarul, zice "il votez pe Turcescu la primaria capitalei", care-i problema? Sau daca un jurnalist, cum este spre exemplu Radu Moraru sau Grigore Cartianu sau poate si Dan Tapalaga vor spune la un moment dat "il votez pe Turcescu", asta inseamna automat ca exista o intersectie de planuri, de... Sunt oameni care locuiesc in acest oras indiferent cum ii cheama si carora le voi multumi si le multumesc deja daca s-au hotorat sa-l voteze pe Robert Turcescu. Daca nu, mai au timp sa vada ce propune Turcescu. Imi pare rau ca nu am discutat mai mult despre acest lucru.

D.T: O bila alba sau neagra pentru acest raspuns veti primi de la cei care va privesc, nu de la mine. Multumesc Robert Turcescu pentru interviu.

R.T: Domnule Tapalaga, vreau sa va multumesc si eu foarte mult. Nu m-am asteptat la un interviu comod pentru ca nu era cazul si va multumesc pentru toate intrebarile pe care mi le-ati adresat. Bucurestenii sa decida. In rest, eu spun din nou, din 6 iunie vin la primarie, tic-tac tic-tac.

R.T: Aoleu, cum suna asta cu tic-tac-ul.