Reprezentantii USL au contestat, luni seara, la Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca rezultatele oficiale care il dau pe candidatul PDL, Emil Boc, castigator al alegerilor pentru Primaria municipiului si a cerut renumararea voturilor din toate cele 159 de sectii de votare din oras, anunta Romania TV. Reprezentantii USL Cluj reclama "fraudarea masiva" a alegerilor pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca si sustin ca vor prezenta si probele aferente.

"USL a contestat la BEM Cluj-Napoca rezultatele finale ale alegerilor pentru Primarie care il dau ca si castigator pe Emil Boc. Am cerut renumararea voturilor din toate cele 159 de sectii de votare din municipiu pentru ca la alegerile locale a avut loc o frauda masiva din partea PDL. Au fost presiuni, procese-verbale modificate, amenintari din partea unor lideri ai PDL asupra unor membri ai sectiilor de votare. Am prezentat si probe in sustinerea contestatiei noastre", a spus Danciu.

Potrivit rezultatelor finale anuntate luni de Biroul Electoral Municipal, fostul premier Emil Boc, presedinte al PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, obtinand 40,03% din voturi, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marius Nicoara, a obtinut 38,97%.

UPDATE: Emil Boc respinge acuzatiile de frauda

Intr-o conferinta de presa sustinuta luni seara, dupa confirmarea rezultatelor potrivit carora a castigat functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat ca il dezamageste reactia USL si iesirile candidatului Uniunii, Marius Nicoara, aratand in acest sens faptul ca PDL a pierdut "la doar cateva sute de voturi" presedintia Consiliului Judetean Cluj. "Puteam sa inventam si noi tot felul de plangeri, dar acesta este votul democratic", a spus Boc, mentionand ca Alin Tise, candidatul PDL care a pierdut sefia CJ Cluj in fata candidatului USL Horea Uioreanu, a "acceptat barbateste infrangerea".