Liderul PDL, Emil Boc, redevine primar al al municipiului Cluj-Napoca, obtinand 40,61% din voturi, in timp ce Marius Nicoara (USL), principalul sau contracandidat, a intrunit 39,53%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj, citate de Mediafax.

Emil BocFoto: Agerpres

UPDATE: Presedintele BEJ Cluj, judecatorul Monica Trofin, a declarat ca Emil Boc a obtinut 53.674 de voturi (40,61%), in timp ce Marius Nicoara a primit 52.251 de voturi (39,53%).

Datele BEJ Cluj confirma rezultatele anuntate anterior de presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, judecatorul Petru Urs, care a precizat ca este vorba despre rezultate finale.

Diferenta dintre cei doi este de 1.423 de voturi.

Luni la pranz, presedintele PDL Cluj, Daniel Buda anunta ca, potrivit numaratorii paralele realizate de partidul sau, Emil Boc a castigat functia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Potrivit lui Buda, Emil Boc ar fi obtinut cu 1.500 de voturi mai mult fata de candidatul USL Marius Nicoara.

Candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a acuzat luni PDL si pe candidatul formatiunii, Emil Boc, de savarsirea de fraude la alegerile locale si a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru primaria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urma cu patru ani, Emil Boc castiga la Cluj cu peste 75%, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obtinuse sub 8%.

UPDATE Emil Boc: Un ochi rade, altul plange"

"Imi este foarte greu sa-mi gasesc acum cuvintele. Cea mai frumoasa expresie este cea din popor, ca «un ochi rade, altul plange»", a declarat Emil Boc dupa anuntarea rezultatelor finale, referindu-se, pe de o parte, la faptul ca a castigat functia de primar la Cluj-Napoca, iar pe de alta parte, la faptul ca finul sau Alin Tise, candidat la presedintia Consiliului Judetean Cluj, a pierdut in fata candidatului USL Horea Uioreanu.

El a multumit clujenilor pentru "imensa onoare" pe care i-au acordat-o, adaugand ca, in acelasi timp, resimte si o mare responsabilitate si ca, impreuna cu echipa PDL, va pune in practica proiectele anuntate in campanie pentru a schimba in bine fata Clujului, in conditiile in care au demonstrat ca pot face acest lucru.

Fostul premier Emil Boc, redevenit primar al orasului Cluj-Napoca, a spus ca, in opinia sa, cheia pentru dezvoltarea municipiului o reprezinta atragerea de fonduri euroepene. "Vom apasa pedala absorbtiei fondurilor europene", a spus Boc.

Acesta a recunoscut ca a existat o problema de natura penala (referindu-se la fostul primar Sorin Apostu, aflat in arest, n.r.), dar a spus ca acest lucru nu inseamna ca orasul nu a fost bine administrat si ca nu s-a dezvoltat.