Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi, la Alba Iulia, că mişcarea „România Renaşte” este „una civică, cu sens politic, dar care nu are caracter electoral”. Prezent la prima dezbatere a platformei, Geoană a precizat că mişcarea reuneşte oameni „atât de mulţi, şi atât de diverşi, şi atât de frumoşi” încât reprezintă pentru el „o încurajare” de a se uita ”şi mai serios la perspectivele vieţii publice de după poziţia de la NATO”.

Mircea Geoană Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mircea Geoană a precizat că existenţa mişcării îl încurajează în ceea ce priveşte viaţa sa publică de după încheierea mandatului de la NATO.

„Cred că aici, la Alba Iulia, porneşte un proces foarte, foarte frumos, care vreau să spun de la început că nu are un caracter electoral. Este o platformă civică şi mă bucur că este platformă civică, pentru că cred că, într-un fel, sistemul politic românesc şi-a cam atins limitele. Evident că orice mişcare civică are şi un scop politic în sensul că a milita pentru nişte cauze, de a avea o viziune pentru România, este o chestiune politică până la urmă, dar nu este în sens îngust electoral politic, ci este o mişcare civică cu sens politic, iar dacă oameni atât de mulţi şi atât de diverşi şi atât de frumoşi din toate colţurile ţării şi din diasporă intră în această mişcare este, recunosc, şi pentru mine o încurajare de a mă uita şi mai serios la perspectivele vieţii mele publice de după poziţia de la NATO”, a declarat Mircea Geoană, citat de News.ro.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este cotat în sondajele INSCOP drept favorit dacă ar intra în cursa electorală pentru funcția de președinte al României.

Mandatul de secretar adjunct al NATO al acestuia expiră în septembrie 2024 și nu mai poate fi reînnoit.