Elevii care s-au calificat si/sau au obtinut rezultate notabile la Olimpiade Internationale de curricula, Campionate Europene, Campionate Mondiale si Olimpiade sportive, in cadrul proiectelor derulate de Proedus - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti, vor fi premiati de Primaria Capitalei cu pana la 5.000 lei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

"Fac obiectul prezentului regulament elevii claselor V-XII, dar si profesorii materiei de profil, profesorii diriginti sau antrenorii acestora, dupa caz. Profesorii materiei de profil, profesorii diriginti sau antrenorii vor fi premiati o singura data pentru o categorie de premiu si va fi recompensat cel care este profesorul materiei de profil, profesor diriginte sau antrenor al elevului in momentul obtinerii rezultatului, si nu al acordarii premiului sau anterior obtinerii rezultatului", se arata in proiectul de hotarare adoptat.

Categoriile de elevi bucuresteni premianti sunt urmatoarele, potrivit proiectului adoptat:

- olimpicii nationali de curricula scolara;

- olimpicii internationali de curricula scolara, sefii de promotie ai unitatilor de invatamant pe durata celor 4 ani de studiu;

- campionii nationali;

- campionii europeni;

- campionii mondiali;

- campionii olimpici sportivi, castigatorii competitiilor nationale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educatiei;

- elevii care au obtinut media 10 la examenul de evaluare nationala;

- elevii care au obtinut media l0 la examenul de Bacalaureat;

- elevii care s-au calificat la Olimpiade Internationale de curricula. Campionate Europene, Campionate Mondiale si Olimpiade sportive.

Categoriile de premianti vor fi grupate dupa cum urmeaza:

A. Olimpici nationali, sefi de promotie (cls. V-VIII). campioni sportivi nationali, castigatorii competitiilor nationale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educatiei Nationale, castigatorii campionatelor organizate de NASA si Agentia Spatiala Europeana - locurile 1,2,3.

B. Elevii care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare nationala si cei care au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat precum si sefii de promotie (cls.IX-XII).

C. Elevii care s-au calificat la Olimpiade Internationale de curricula, Campionate Europene, Campionate Mondiale si Olimpiade sportive. D. Olimpicii internationali de curricula scolara, campionii europeni, campionii mondiali, campionii olimpici sportivi - locurile 1,2,3. .

Cuantumul premiilor acordate va fi:

- GRUPA A - locul 1 - 2.000 lei net: locul 2 - 1.500 lei net, locul 3 - l.000 lei net.

- GRUPA B - 2.000 ei net.

- GRUPA C - 3.000 ei net.

- GRUPA D - locul l - 5.000 lei net: locul 2 - 4.000 lei net, locul 3 - 3.000 lei net.

In cazul sefilor de promotie va fi premiat elevul cu media cea mai mare - doar locul l - din toti cei patru ani de studiu. Daca doi sau mai multi elevi au media egala, vor fi premiati toti cei aflati in situatia expusa.