Primarul Constantei, Decebal Fagadau, a spus marti, la o intalnire cu investitorii din turism, ca anul viitor toate parcarile din Mamaia vor fi cu plata, dar presedintele FPTR, Mohammad Murad, a propus ca turistii sa fie exceptati de la plata parcarii, iar aceasta sa fie achitata doar de catre constanteni, considerand ca turistul care vine si achita cazarea nu mai trebuie sa achite inca o taxa, potrivit news.ro.

Decebal Fagadau a participat marti, la o intalnire organizata de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc in statiunea Mamaia, el spunandu-le investitorilor prezenti ca intentioneaza ca de anul viitor toate parcarile din statiune sa fie cu plata.

"Pentru anul viitor, va anunt de pe acum, toate parcarile vor fi cu plata. Asa cum mergem, de exemplu, la Brasov, la Sibiu, la Timisoara, peste tot toata lumea plateste un tarif pe ora. Vom face acelasi lucru. Evident, pentru angajati vom face o politica de pret mai mica pentru ca este un transport de necesitate si vom dubla aceasta politica cu o politica de punere in acord a retelei de transport in comun in functie de angajatii pe care dumneavoastra ii aveti", a transmis primarul Constantei hotelierilor.

Presedintele FPTR, Mohammad Murad, nu este de acord ca turistii sa achite parcarea, propunand ca aceasta sa fie platita doar de catre constanteni.

"Ati spus ca ati luat decizia ca la anul sa fie parcarea cu plata. M-as bucura sa avem niste parcari speciale pentru constanteni incat sa dim prioritate turistilor. Sunteti de acord ca cei care vin din Botosani si stau la hotel trebuie sa aiba prioritate inaintea constantenilor ? Si atunci mai bine sa fie plata pentru constanteni. Cei care vin, platesc hotelul cu 300 de lei, nu este normal sa plateasca inca o taxa. Nu este normal sa taxam turistul in orice mod si in orice face", a afirmat presedintele FPTR.

El mai este nemultumit de numarul mare de tarabe intalnite in statiune.

"Vine cineva sa faca un hotel de cinci stele intr-o statiune, iar cand iesi din hotel, gasesti zeci de tarabe, sute de tarabe si in special in anul sau cu un an inainte de alegeri ca sa aiba cati mai multi votanti. Nu este normal", a mai spus Mohammad Murad.