Elevii din 13 unitati de invatamant din Sectorul 1 beneficiaza gratuit de programul "Scoala dupa scoala". Primaria sectorului 1 suporta integral din bugetul propriu costurile pentru o masa calda si cheltuielile pentru plata profesorilor sub indrumarea carora copiii isi fac temele dupa terminarea orelor de curs.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programul "Scoala dupa scoala", gratuit pentru parinti, a fost lansat in data de 7 noiembrie 2016, in doua licee si 11 scoli gimnaziale din Sectorul 1, dupa cum urmeaza: Liceul Teoretic "Constantin Brancoveanu", Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu", Scoala Gimnaziala nr. 13, Scoala Gimnaziala nr. 162, Scoala Gimnaziala "Petre Ispirescu", Scoala Gimnaziala "Sf. Nicolae", Scoala Gimnaziala "Nicolae Grigorescu", Scoala Gimnaziala nr. 178, Scoala Gimnaziala nr. 181, Scoala Gimnaziala "Alexandru Costescu", Scoala Gimnaziala nr. 183, Scoala Gimnaziala nr. 184 si Scoala Gimnaziala nr. 192.

Pana la debutul anului scolar 2017-2018, la solicitarea parintilor, Primaria Sectorului 1 va introduce programul "Scoala dupa scoala" in toate unitatile de invatamant pe care le administreaza, spun reprezentantii institutiei.

"Introducerea programului "Scoala dupa scoala", gratuit pentru parinti, devenise o necesitate. Primaria Sectorului 1 poate si trebuie sa introduca acest program in toate unitatile de invatamant din aceasta zona administrativa pana la inceperea viitorului an scolar. Avem si disponibilitatea si resursele financiare pentru a asigura copiilor nostri o masa calda si indrumare din partea unui profesor specializat pentru a-si face temele inca de la scoala", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Programul "Scoala dupa scoala", derulat in Sectorul 1, ofera copiilor, dupa terminarea orelor de curs, o masa calda, constand in trei feluri de mancare, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum si asistenta de specialitate in realizarea temelor pentru acasa. Costul unei mese, asigurat in totalitate de la bugetul local al Sectorului 1, este de 15 lei/ zi/copil.