Proprietara pet shop-ului care a vandut Primariei Bistrita cele sase veverite inchise in voliera amplasata in parcul municipal a fost amendata de Garda de Mediu cu suma de 5.000 de lei, avand in vedere ca nu a putut prezenta documentele de provenienta ale acestor animale.

veveritaFoto: USER UPLOADED

"S-a mers pe fir. S-a gasit firma aceasta, de fapt un PFA, care a vandut conform actelor sase veverite catre primarie. Din discutiile cu firma respectiva, ei ziceau ca le-au luat de la cineva de pe internet, din Oradea, si nu au mai reusit sa dea de el. Chestia e ca nu aveau acte de provenienta, aveau un soi de borderou, si, in conditiile acestea, pentru ca au fost achizitionate si comercializate fara acte de reglementare, s-a aplicat sanctiunea de 5.000 lei", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu Bistrita-Nasaud, Gratian Morariu.

Potrivit lui Morariu, bistriteanca care detine PFA-ul in cauza s-a plans ca amenda ar fi prea mare, dar in cele din urma a ales sa o achite, profitand de reducerea cu 50% a valorii sanctiunii in termen de 48 ore.

Astfel, proprietara petshop-ului a platit o amenda de 2.500 de lei, care aproape i-a anulat profitul in urma tranzactiei facute cu primaria, avand in vedere ca suma totala incasata pentru cele sase veverite a fost de 2.700 lei.

La randul ei, Primaria Bistrita risca o amenda de 50.000 de lei daca, pana la sfarsitul lunii septembrie, nu le va oferi veveritelor un spatiu mai mare, in conditiile in care pentru cele sase veverite si voliera metalica s-au platit in total aproximativ 20.000 de lei.