Primaria sectorului 3, condusa de primarul Robert Negoita, vrea sa incehie un contract cadru pe patru ani, in valoare de 2,2 miliarde lei fara TVA (circa 500 milioane de euro), pentru reabilitarea termica a blocurilor din sector, potrivit site-ului public de licitatii. Contractul ar urma sa fie incheiat cu maxim 3 firme, in baza unei licitatii publice. Bugetul primariei pe anul 2014 este de circa 770 milioane lei, suma estimata in acest contract cadru fiind de trei ori mai mare. Astfel, in fiecare dintre urmatorii ani, Primaria sectorului 3 ar urma sa dea circa 70% din buget doar pe reabilitare termica.

Bloc in reabilitareFoto: Hotnews

Cele 2.2 miliarde lei vor fi platiti din bugetul local al Sectorului 3, transfer de la bugetul de stat si credite interne sau externe, potrivit anuntului de pe site-ul de licitatii. Sunt excluse fondurile europene nerambursabile.

Potrivit caietului de sarcini de la licitatie, durata de realizare a lucrarilor de reabilitare termica pentru fiecare bloc va fi de maxim patru luni de la emiterea ordinului de incepe a lucrarilor, iar constructorul va acorda o perioada de garantie de 36 de luni.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru incehierea acordului cadru este 30 aprilie.

In sectorul 3 mai sunt de reabilitat circa 1500 de blocuri. Vezi aici lista.Pana in prezent Primaria sector 3 a reabilitat termic circa 250 blocuri. Vezi aici cum arata.

In prezent, Primaria sectorului 3 realizeaza licitatii pentru reabilitarea a pachete de 10-20 de blocuri. Dupa incheierea acestui contract cadru, maxim 3 firme vor reabilita toate blocurile din sector.

Mentionam ca, fiind vorba de un acord cadru, suma de 2,2 miliarde de lei este suma maxima care se poate cheltui pe reabilitare insa Primaria are posibilitatea sa execute lucrari si de cateva zeci de milioane lei.