Curtea de Conturi: Prejudiciu de 38 milioane lei la Primaria sectorului 3. Banii au ajuns la firma Rosal

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 5 februarie 2014, 18:38 Actualitate | Administratie Locala

Curtea de Conturi  a constatat un prejudiciu de circa 38 de milioane de lei la Primaria sectorului 3, in 2012. Banii s-au dus la firma care face curatenie si deszapezeste sectorul 3, Rosal, prin actualizarea retroactiva a tarifelor la curatenie facuta de primarie si facturarea incorecta a tarifului la deszapezire.

Curtea de Conturi a constatat la Primaria sectorului 3 un prejudiciu de 37.893.000 lei, in raport fiind trecute urmatoarele abateri:

- Prin operatiuni formale de transferare si/sau detasare la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 3, ordonator tertiar din subordine, s-au platit nejustificat diferente de drepturi salariale nete pentru 46 persoane angajate, in suma totala de 214.000 lei.

- Plati nedatorate in suma de 27.076.00 lei prin indexarea retroactiva a tarifelor de curatenie cai publice in procent de 57,74% ca urmare a includerii unor perioade anterioare ultimei indexari acceptate; aferent s-au calculat dobanzi de 485.000 lei.

- Calcularea si facturarea incorecta a tarifului de deszapezire in perioada 2012-2013 a determinat plata necuvenita pentru aceasta operatiune, sumei de 9.053.000 lei, aferent careia s-au calculat dobanzi de 428 mii lei.

- Plata necuvenita in perioada 01.01.2012 - 30.09.2013 a sumei totale de 387.000 lei, prin includerea in actele aditionale la contractul pentru achizitia serviciului de salubritate in Sectorul 3, a unor strazi si trotuare la dimensiuni mai mari decat cele reale, aferent fiind calculate dobanzi de 11 mii lei; prejudiciul a fost recuperat operativ.

- Decontarea contravalorii unor arbusti ornamentali in suma totala de 193.000 lei care nu au fost plantati pe domeniul public, aferent fiind calculate dobanzi de 13 mii lei; prejudiciul a fost recuperat in timpul misiunii de audit.

- Plata dubla a sumei de 34.000 prin decontarea taxei pe valoarea adaugata, atat in prestatia pentru sunet si lumini aferenta spectacolelor organizate, cat si in devizul centralizator cuprinzand spectacolele si prestatiile efectuate in cadrul evenimentelor cultural artistice din luna decembrie 2012.

- Plata nelegala a sumei de 24.000 lei efectuata de Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din finantarea de la bugetul local, prin acceptarea la decontare a unei situatii de lucrari ce continea cantitati de lucrari neexecutate.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

3104 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  CAZ PENAL (Miercuri, 5 februarie 2014, 19:00)

  dimu [utilizator]

  De ce nu este anchetata penal firma Rosal si Primaria
 • +4 (4 voturi)    
  dezapezirea... (Miercuri, 5 februarie 2014, 19:27)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  pe trotuarele care nu apartin ,nici blocurilor, nici magazinelor......cine o face???...unde a disparut armata de maturatori ai trotuarelor ??..acum puteau dezapezi.....


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă