Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si premierul Victor Ponta vor semna luni un protocol de colaborare pentru realizarea Salii Polivalente de 12.000 de locuri din incinta complexului sportiv "Lia Manoliu" din Bucuresti. Evenimentul va avea loc la ora 16.30 la Primaria Capitalei.

Sala ar urma sa aiba 12.000 de locuri si ar putea atrage 750.000 de vizitatori pe an, potrivit studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in luna aprilie a acestui an, iar suma alocata pentru investitie se ridica la circa 80 milioane de euro. Obiectivul ar urma sa fie gata in doi ani de la inceperea lucrarilor.

Plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi.

Sala Polivalenta va avea o amprenta la sol de 10.000 mp, subsol, parter si trei etaje, iar "acoperisul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat ca structura metalica spatiala", se arata in hotararea de Consiliu General. "Nivelurile de sub gradene rezolva circulatiile in plan, spatiile tehnice si depozitare, anexe, utilitati, grupurile sanitare, spatiile de alimentatie publica, sali de conferinte, zona de promenada, spatiile destinate sportivilor etc", explica reprezentantii municipalitatii.