Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat miercuri seara, pentru Agerpres, ca problemele referitoare la temperatura apei calde s-au rezolvat, dupa ce in cursul diminetii anuntase ca bucurestenii vor ramane fara apa calda pe timpul noptii, intre orele 10 seara si 5 dimineata.

"Fata de situatia precedenta, incepand cu 3 octombrie, cand am indeplinit conditiile conform hotararii de guvern care spune clar ca daca trei zile consecutiv temperatura exterioara intre orele 18,00 si 6,00 e sub 10 grade, atunci trebuie livrat agentul termic catre populatie, astazi ne aflam intr-o situatie mult imbunatatita. Daca in primele zile agentul termic era livrat la o temperatura de 60, 62, 64, 67 grade, astazi dupa ora 15,00, cand am facut aceasta presiune vizavi de producator, care e ELCEN Bucuresti, respectiv Electrocentrale Bucuresti, agentul termic ne e livrat la nivel la 86 - 87 de grade si avem situatia ca atat CET Vest, cat si CET Sud si CET Grozavesti sa livreze o temperatura optima pentru a crea agent termic corespunzator in casele bucurestenilor atat in ceea ce priveste caldura, cat si apa calda", a spus Marcel Nicolaescu.

Potrivit acestuia, incepand de miercuri de la ora 15,00 situatia este normala pentru aceasta perioada raportat la temperatura exterioara din Capitala, reusindu-se astfel imbunatatirea calitatii conditiilor create bucurestenilor.

RADET a anuntat anterior in cursul zilei de miercuri ca furnizeaza apa calda la o temperatura mai mica decat ar trebui pentru a putea asigura agent termic in calorifere pe timpul noptii, deoarece ELCEN furnizeaza catre regie agentul termic la temperatura de 69 grade Celsius (cu variatii de ￯ 5 grade Celsius) si nu la o temperatura de aproximativ 80 de grade Celsius.

Miercuri dimineata, acesta declarase, pentru HotNews.ro, ca este necesara oprirea apei calde in cursul noopti deoarece Electrocentrale Bucuresti, il loc sa furnizeze agentul termic la 87 de grade, il furnizeaza la 62 de grade, insuficient pentru a incalzi caloriferele bucurestenilor pe fondul temperaturilor scazute de afara.

"Astfel, apa calda o vom folosi pe timpul noptii pentru incalzire, ca bucurestenii sa poata avea in calorifere 20 - 22 de grade. Aceasta masura o luam doar temporar, pana se va rezolva problema cu ELCEN. Am inceput sa o aplicam de la 3 octombrie, de cand au scazut temperaturile sub zece grade. Astazi, ma voi duce la ELCEN si voi incerca sa remediez problema", spunea Marcel Nicolaescu.