Bucurestenii vor ramane fara apa calda pe timpul noptii, intre orele 10 seara si 5 dimineata, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul capitalei Marcel Nicolaescu (PNL), care a precizat ca masura este temporara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta spune ca este obligat sa ia aceasta masura deoarece Electrocentrale Bucuresti, il loc sa furnizeze agentul termic la 87 de grade, il furnizeaza la 62 de grade, insuficient pentru a incalzi caloriferele bucurestenilor pe fondul temperaturilor scazute de afara.

"Astfel, apa calda o vom folosi pe timpul noptii pentru incalzire, ca bucurestenii sa poata avea in calorifere 20 - 22 de grade. Aceasta masura o luam doar temporar, pana se va rezolva problema cu ELCEN. Am inceput sa o aplicam de la 3 octombrie, de cand au scazut temperaturile sub zece grade. Astazi, ma voi duce la ELCEN si voi incerca sa remediez problema", a declarat Marcel Nicolaescu.

El a precizat ca bucurestenii vor avea la robinete, in loc de apa calda, apa "dezmortita".

In opinia sa, problemele se vor rezolva definitiv doar odata cu fuziunea ELCEN cu RADET.

RADET precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca ELCEN furnizeaza agentul termic la temperatura de 69 grade Celsius, cu variatii de plus/minus 5 grade.

"In situatia data, RADET Bucuresti a realizat manevrele pentru reducerea temperaturilor apei calde de la 55 grade Celsius la circa 48-50 grade Celsius, pentru a putea imbunatati parametrii de debit si temperatura la incalzire pe timp de noapte, pana la reglementarea integrala a situatiei.

Precizam ca variatiile atmosferice din perioada actuala creeaza dificultati in echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde si caldurii, prin variatia de temperatura zi-noapte de la simplu la triplu (de la 3 grade Celsius noaptea la 14-15 grade Celsius ziua), fiind astfel ingreunate manevrele necesare in sistemele de producere si transport ale agentului termic, atat din partea ELCEN cat si din partea RADET Bucuresti", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro si semnat de directorul general interimar Marian Agiu.