Editia World Education Fair Universities, care va avea loc in perioada 15-16 octombrie 2011, la Hotel Hilton, Bucuresti, este special conceputa pentru a ajuta elevii in clasele a XI-a si XII-a sa isi aleaga programul potrivit de studii la o universitate in strainatate, precum si pentru studentii in cautarea unui program de master. Targul va aduce la Bucuresti reprezentantii a 32 de universitati europene, majoritatea din Marea Britanie, Olanda si Danemarca.

Editia World Education FairFoto: Integral Programe Educationale

Participantii care se inregistreaza la targ primesc gratuit noul catalog continand informatii actualizate privind noile taxe de studiu in Marea Britanie si informatii despre posibilitatile de imprumuturi studentesti sau alte tipuri de ajutor financiar pentru studii.

Printre universitatile care vor fi prezente in aceasta toamna la Bucuresti se numara 14 universitati din Marea Britanie, precum: Aberyswyth University (clasata pe locul 50 conform Guardian), Huddersfield (locul 53), Bradfield si Middleessex, 12 universitati din Olanda printre care si Maastricht, Groningen, The Hague, Amsterdam si Rotterdam Applied Sciences.

Patru universitati private de top din Spania, Italia si Elvetia oferind cursuri specializate in design vestimentar si turism vor fi de asemenea disponibile pentru intalniri cu potentialii candidati romani.

Preinregistrarea la targ permite participantilor sa identifice usor universitatile si programele de studiu care corespund nevoilor proprii, asigurand o buna planificare a intalnirilor individuale cu universitatile alese, precum si a sesiunilor de consultanta educationala cu reprezentantii Integral Programe Educationale - organizatorul targului.

Editia de anul acesta a targului aduce si alte noutati, precum demonstratii practice din partea unor universitati, seminarii utile pentru pregatirea dosarelor de admitere, oportunitati de burse si examene de admitere pe loc.

Consultantii Integral Programe Educationale vor asista elevii, studentii sau familiile acestora in procesul de alegere a universitatii potrivite sau chiar a domeniului potrivit pentru aptitudinile elevilor, in procesul de alcatuire a scrisorii de motivatie sau a intregului dosar de admitere, si, ulterior, in gasirea celor mai bune conditii pentru a avea o experienta de studiu placuta si memorabila.

Fiecare participant va beneficia de timp dedicat pentru discutii cu universitatile alese si cu reprezentantii Integral prin completarea din timp a formularului de inregistrare.

Intrarea la targ este gratuita si se face in baza inregistrarii la www.world-education.ro