Un grav accident rutier a avut loc, duminica, pe drumul european E574 Craiova - Pitesti, dupa ce un tir s-a ciocnit cu un autocar in care se aflau 39 de persoane, potrivit primelor informatii aproximativ 15 persoane fiind ranite, anunta Mediafax.

UPDATE: Soferului autocarului, cel care a provocat accidentul rutier din localitatea Pielesti (Dolj), i-a fost intocmit dosar penal, el fiind cercetat de politisti pentru vatamare corporala din culpa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Dolj, agent Amelia Caprarin, din cele 15 persoane transportate, duminica dupa-amiaza, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Craiova, trei sunt in stare grava, cinci au suferit leziuni usoare, restul refuzand internarea.

Soferul autocarului, ranit cel mai grav dintre pacientii adusi la SJU Craiova, s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru vatamare corporala din culpa.

"Ambii soferi au fost testati, rezultatul fiind negativ. Soferul autocarului, care are 53 ani si este din judetul Mehedinti, este cercetat pentru vatamare corporala din culpa", a declarat agentul Amelia Caprarin.

Accidentul s-a petrecut in jurul orei 12.30, pe drumul european E574 Craiova - Pitesti, dupa ce un tir s-a ciocnit cu un autocar in care se aflau 39 de persoane, membri ai partidei Romilor, care mergeau la Slatina, la o intalnire cu deputatul Nicolae Paun.

In urma accidentului au fost ranite 15 persoane, acestea fiind transportate la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Craiova.

In urma cercetarilor de la fata locului, politistii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul autocarului.

"Din primele cercetari s-a stabilit ca autocarul se deplasa dinspre Craiova catre Bals, soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba la dreapta, iar autovehiculul a intrat in coliziune cu un tir care circula regulamentar din partea opusa", a declarat inspectorul Ion Decu de la Politia Rutiera Dolj.