Traian Basescu l-a rugat pe Dan Nica sa ia in considerare posibilitatea de a demisiona , se arata intr-un comunicat al presedintiei. Dan Nica a fost chemat miercuri seara la Cotroceni de catre presedintele Basescu pentru a purta o discutie.

Nica s-a deplasat la Cotroceni direct de la Conferinta extraordinara a PSD. Presedintele Basescu ar urma sa ia o decizie cu privire la cererea de revocare a lui Nica inaintata de catre premierul Emil Boc.

Va redam integral continutul comunicatului Administratiei Prezidentiale:

 • Presedintele Romaniei Traian Basescu l-a invitat pe domnul Dan Nica la Palatul Cotroceni, in cursul serii de miercuri, 30 septembrie a.c., pentru o discutie pe tema modalitatilor de evitare a unei crize guvernamentale.
 • Presedintele si-a exprimat speranta ca inca mai exista o solutie pentru a nu pune stabilitatea politica in pericol, aceasta solutie aflandu-se in acest moment la latitudinea domnului Nica.
 • Presedintele l-a rugat pe domnul Nica sa ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru a debloca situatia existenta in coalitie.
 • In cadrul discutiilor, presedintele Romaniei a subliniat ca apreciaza drept inadmisibil ca decizii luate in sedii de partid sa afecteze activitatea unor institutii de cea mai mare importanta in stat precum Guvernul Romaniei".

Jocul dintre PSD si PDL a continuat si miercuri dimineata, cand liderii social-democrati au refuzat sa se prezinte la sedinta extraordinara a Coalitiei de guvernare, convocata de PD-L la ora 9:00.

Marti, dupa o intalnire cu Emil Boc si Mircea Geoana, presedintele Traian Basescu a declarat ca remanierea trebuie sa aiba loc. A precizat, insa, ca nu se grabeste cu semnarea decretului de revocare si ca asteapta ca liderii celor doua partide politice sa gaseasca o solutie. Propunerile pe care Basescu le-a avansat coalitiei sunt numirea unui independent sau a unui reprezentant al opozitiei in fruntea MAI.

UPDATE Prezent la Realitatea Tv, Dan Nica a vorbit despre dialogul sau cu presedintele Traian Basescu.

Iata cele mai importante declaratii ale Ministrului de Interne, Dan Nica:

 • Discutia cu presedintele a durat aproape 10 minute. Eu am o retinere de a face public discutiile cu presedintele, dar i-am spus ca nu iau inca in calcul variante demisiei
 • Am zis ca cel care trebuie sa isi dea demisia este Emil Boc. Cel care a venit cu cele doua minciuni ar trebui sa isi dea demisia. Eu, ca sa pot sa-mi dau demisia, ar trebui sa fi facut ceva

 • Stabilitatea tarii depinde de seriozitatea si de intelepciunea celor care se ocupa de ea. Cum credeti ca i-au privit oamenii de rand pe Boc si pe Basescu atunci cand au venit,  cu doua luni de zile inainte de alegeri, si au propus ca ministru de Interne seful de campanie electorala al lui Basescu?
 • Basescu mi s-a parut usor jenat in aceasta seara cand am purtat discutia la Cotroceni
 • Eu solicit public luarea unei decizii in regim de urgenta. Ori se semneaza cererea de revocare, ori nu. Au pornit aceasta criza, obligatia lor e sa ne scoata din ea cat mai rapid
 • N-am inteles de ce Traian Basescu nu a semnat cererea de revocare imediat
 • Dupa plecarea mea sigur se vor frauda alegerile. Este o actiune prea elaborata, mult prea bine pusă la punct. Vor să dea marea lovitură. Ministerul de Interne este incomod. Ministerul de Interne nu fura, dar poate sa te opreasca. Din aceasta cauza acest minister este asa de important.