Sediul UDMR din Bucuresti a fost spart duminica dimineata, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de politie pentru investigatii, anunta televiziunile de stiri. Deocamdata nu se cunosc autorii atacului si nici pagubele produse.

"Politia a fost alertata in jurul orei 11:10 de administratorul imobilului. S-a intrat prin escaladare, s-a patruns in incinta si a fost spart un geam la unul dintre birouri. Sunt urme de ravasire, dar din primele date nu rezulta ca ar fi fost sustrase bunuri. Seful Biroului de Investigatii Criminale s-a deplasat la fata locului, unde va fi demarata o ancheta", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Sediul este amplasat pe Strada Avram Iancu, nr. 8, din Bucuresti.

  • Hotii au furat steagul UDMR arborat in fata sediului Uniunii

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat pentru Mediafax ca hotii au furat steagul UDMR arborat in fata sediului Uniunii, liderul organizatiei aratand ca nu cunoaste ce altceva s-a mai furat. "Ceea ce stim ca s-a luat in mod cert - noi avem acolo un steag al UDMR, cu sigla Uniunii, arborat in fata cladirii - acela a fost luat, ceea ce, dupa parerea mea, ar demonstra anumite intentii politice, nu vreau sa le interpretez", a spus liderul maghiar.

El a spus ca s-a spart geamul, s-a intrat intr-un birou si s-a scotocit intre documente."Nu stim daca lipsesc documente sau nu. Am chemat Politia, dar dupa parerea mea e destul de grav", a opinat Marko

Marko Bela a afirmat ca hotii n-au reusit sa treaca mai departe, in alte birouri, pentru ca exista alarma si, probabil, aceasta s-a declansat.