Masina sefului Executivului din Islanda a fost atacata de demonstranti nemultumiti de politicile economice ale Guvernului, transmite BBC.

Protestatarii s-au adunat in fata cladirii Guvernului, cerand demisia premierului Geir Haarde.

In imaginile difuzate de BBC, premierul Haarde poate fi observat cum se grabeste sa intre in masina, in timp ce demonstrantii inconjoara automobilul.

Premierul a reusit sa demareze doar dupa ce agentii sai de securitate si politistii i-au indepartat pe demonstranti, care insa au aruncat cu oua in limuzina premierului.

Nimeni nu a fost arestat in urma incidentului, iar un oficial din politie a afirmat ca premierul nu a fost agresat fizic.

Mii de islandezi au demonstrat la Reykjavik, in fata cladirii Parlamentului, unde se desfasura prima sedinta din acest an. Cateva dintre ferestrele imobilului au fost sparte, iar protestatarii au aruncat cu petarde si bulgari de zapada in fortele de ordine.

BBC precizeaza ca protestele impotriva Guvernului si a bancii centrale au devenit o obisnuinta in Islanda incepand din octombrie, dupa ce sistemul financiar al tarii s-a prabusit in urma crizei financiare.