Remuneratia pentru sefii de agentii, societati comerciale sau regii unde statul este singurul actionar sau actionar principal va fi de maximum 4.800 de lei/luna, a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern de marti.

Emil Boc a anuntat reducerea salariilor si pentru membrii Consiliilor de Administratie din companiile in care statul este unicul actionar sau actionarul majoritar. "E timpul sa strangem cureaua", a declarat premierul.

Decizia Guvernului de a reduce salariile a venit in aceeasi zi in care noul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, imediat dupa preluarea mandatului, ca a decis sa ii elibereze din functie pe toti cei 24 de directori de societati si agentii aflate in subordinea Ministerului: "Nu se poate ca un ministru sa aiba salariu 40 de milioane si un director subordonat ministerului sa aiba 300 de milioane. Cred ca este un pic cam mult, nesimtirea a ajuns la o cota cam ridicata, iar din bugetul de stat este cam greu sa sustii astfel de salarii".