Guvernul anunta ca rectorul ASE a propus gazduirea, vineri, la ora 12:00, a dezbaterii initiate de premierul Tariceanu pe tema masurilor propuse de partide pentru contracararea efectelor crizei economice, la care i-a invitat pe Mircea Geoana si pe Theodor Stolojan.

"Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a raspuns pozitiv scrisorii transmise de Rectorul Academiei de Studii Economice, Prof.univ.dr.Ion Gh. Rosca, prin care se exprima disponibilitatea ASE de a gazdui dezbaterea cu privire la masurile de limitare a efectelor crizei economice internationale asupra Romaniei, precum si la masurile de continuare a cresterii economice si de crearea de locuri de munca", informeaza un comunicat remis joi seara de Guvern, transmite NewsIn.

"Prim-ministrul isi exprima speranta ca si ceilalti doi lideri politici invitati vor participa la dezbaterea de vineri, 21 noiembrie, ora 12, care va avea loc la Academia de Studii Economice", se mai arata in comunicat.

Premierul Tariceanu a adresat joi presedintelui PSD, Mircea Geoana si prim-vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, invitatia de a participa, vineri, la o dezbatere televizata despre programele pe care partidele le propun romanilor. Invitatia a fost lansata printr-un comunicat al Executivului. Premierul a anuntat intitial ca a lasat la latitudinea celor doi lideri politici stabilirea orei si a locului dezbaterii.

Singurul care a raspuns invitatiei a fost presedintele PSD, care i-a cerut insa premierului sa se duca la Botosani, unde are programate vineri actiuni electorale, argumentand ca premierul a lansat invitatia stiind ca la acea data nu se afla in Bucuresti.