Un barbat incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Colibasi din judetul Arges a fost internat, marti, la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost batut de mai multi detinuti, anunta Mediafax.

Incidentul s-a petrecut in perimetrul in care detinutii sunt scosi la plimbare si au loc activitati sportive.

Potrivit comisarului Denisa Necula, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Colibasi, victima, care a fost lovita cu pumnii si picioarele de alti patru detinuti cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, a primit initial ingrijiri medicale la Spitalul Penitenciar Colibasi, iar ulterior a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Arges.

"A fost un conflict spontan care a avut loc luni seara, izbucnit intre cinci persoane private de libertate care isi desfasurau programul planificat in zona de plimbare si activitati sportive. In urma conflictului, persoana agresata a fost tratata succesiv la Spitalul Penitenciar Colibasi si Spitalul Judetean de Urgenta Arges, apoi a fost transportata la Spitalul Bagdasar din Bucuresti, unde a fost stabilizata, iar acum se afla la Spitalul Penitenciar Rahova. Pot sa va confirm ca in acest moment persoana agresata este in stare stabila", a declarat, marti, comisar Denisa Necula, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Colibasi.

Conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta Colibasi a inceput o ancheta interna pentru a stabili cauzele conflictului spontan si imprejurarile in care a avut loc acesta. De asemenea, in acest caz au fost sesizati procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges.