Unul dintre cei mai cautati suspecti de crime de razboi din fosta Iugoslavie, fostul general Ratko Mladici, a stat ascuns in Belgrad pana in anul 2005, informeaza Tanjug.

Incepand cu iunie 2002 si pana la sfarsitul lui 2005, Mladici s-a adapostit in trei cladiri militare si in cateva apartamente din capitala sarba.

Potrivit unui interviu publicat de "Der Spiegel", presedintele Consiliului national pentru cooperare cu TPI, Rasim Ljajici, sustine ca mai multi militari erau la curent cu locul in care era ascuns Mladici, dar nu au spus nimic.

Ljajici i-a cerut lui Mladici sa se predea, adaugand ca, pana in 2000, fostul comandant militar sarb nu a fost cautat in mod serios.

Ratko Mladici are in prezent 66 de ani si este inculpat pentru genocid de Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie.

Luna trecuta, autoritatile sarbe l-au arestat pe fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici. Acesta a fost transferat la Haga, unde urmeaza sa fie judecat pentru acuzatiile de genocid si crime impotriva umanitatii.