Un tablou de Claude Monet a fost vandut la licitatie pentru suma de 41,4 milioane de dolari, la New York, un nou record pentru o panza a maestrului impresionist francez, anunta Mediafax.

"Le Pont du chemin de fer à Argenteuil", o panza din 1873 descrisa de casa de licitatii Christie''s drept "cu adevarat exceptionala" si "chintesenta" operelor de tinerete, a fost cumparata prin telefon de un colectionar care a tinut sa ramana anonim.

Recordul anterior pentru un tablou de Monet era de 36,5 milioane de dolari.

Totusi, alte doua tablouri de Monet si opere de Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir si Henri Matisse nu si-au gasit cumparator in timpul licitatiei, acest lucru putand fi un simptom al crizei economice americane de pe piata de arta.

La aceeasi licitatie s-au stabilit recorduri pentru alti trei artisti: o opera a sculptorului francez Auguste Rodin, "Eve, grand modèle - version sans rocher" - 18,9 milioane de dolari, o sculptura a italianului Alberto Giacometti, "Grande femme debout II" (27,4 milioane de dolari) si un tablou al pictorului suprarealist spaniol Joan Miro, "La caresse des étoiles" (17 milioane de dolari).