Comisia de Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor va lua o decizie in cazul scandalului dintre retaileri si producatorii din industria alimentara in maximum o luna, nefiind exclusa modificarea Legii Concurentei, au anuntat membrii Comisiei, citati de NewsIn.

"In cel mult o luna vom da un raspuns in acest caz. In prima sedinta a Comisiei vom convoca Autoritatea pentru Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei si Ministerul Economiei si Finantelor sa vedem in ce masura consumatorul este afectat si ce pozitie legala trebuie sa luam”, a afirmat Mihai Tudose, presedintele Comisiei, dupa audierile de astazi ale reprezentantilor marilor lanturi de magazine.

Tudose sustine ca reprezentantii marilor lanturi de magazine care au fost prezenti la sedinta nu au raspuns la multe dintre intrebari. La sedinta au fost prezenti reprezentanti ai Real si Metro, Auchan, Cora, XXL si Penny Market, La Fourmi, Mega Image. Potrivit presedintelui Comisiei, reprezentantii Carrefour nu au dorit sa participe la discutii.

Membrii Comisiei s-au intalnit saptamana trecuta cu reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

Patronatele si sindicatele din industria alimentara au acuzat supermarketurile din Romania de abuzuri de putere exercitate asupra producatorilor, prin impunerea unor conditii contractuale excesive.