Numirea lui Gabriel Berca in functia de secretar general al Guvernului se afla pe ordinea de zi a sedintei de maine a Executivului, acesta urmand sa preia functia de la Ilie Bolojan, care a demisionat pentru a candida la primaria municipiului Oradea, anunta NewsIn.

Premierul Popescu Tariceanu a anuntat saptamana trecuta, la Bacau, ca prefectul acestui judet, Gabriel Berca, va fi noul secretar general al Guvernului, in locul demisionarului Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan a demisionat acum doua saptamani din functia de secretar general al Guvernului pentru a candida la primaria municipiului Oradea. Statutul de inalt functionar public - care corespunde functiei de secretar general al Guvernului - este incompatibil cu cel de membru de partid si candidat la alegeri.

Bolojan a declarat, in momentul anuntarii demisiei, ca va mai asigura administrarea secretariatului pentru o scurta perioada, pana ce postul va fi preluat de Berca, fiind nevoie de timp pentru ca acesta sa se familiarizeze cu problemele de la Guvern.