O defecţiune s-a produs, duminică seară, la un tren de metrou aflat în staţia Tineretului, echipele Metrorex intervenind pentru remedierea situaţiei, relatează News.ro. În urma incidentului, timp de aproximativ o oră, trenurile au circulat fără oprire prin staţia Tineretului şi s-a circulat în sistem pendulă pe relaţiile: Pipera-Unirii 2 şi Berceni - Unirii 2. Metrorex precizează că nu a fost pusă în pericol siguranţa călătorilor şi că situaţia a revenit la normal.

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

„Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la staţia de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecţiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, echipele Metrorex au intervenit cu acţiuni specifice pentru remedierea şi degajarea situaţiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică seară de companie.

Ca urmare, circulaţia trenurilor a fost reorganizată: trenurile au circulat fără oprire prin staţia Tineretului şi s-a circulat în sistem pendulă pe relaţiile: Pipera-Unirii 2 şi Berceni - Unirii 2.

„Facem menţiunea că siguranţa publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalaţiile de sonorizare de la nivel peron. Începand cu ora 21:50, situaţia a fost remediată şi circulaţia a fost reluată în condiţii normale”, arată Metrorex.

Reprezentanţii companiei precizează că staţia de metrou Tineretului se află pe Magistrala a 2-a, care este propusă pentru modernizare, fiind necesara realizarea şi modernizarea instalaţiei Interlocking.