In Liban se comemoreaza, astazi, 3 ani de la moartea fostului premier Rafic Hariri. Mii de libanezi s-au strans in centrul Beirutului pentru a-i aduce un omagiu fostului prim-ministru, ucis intr-un atentat cu masina capcana.

Manifestantii au venit in centrul orasului cu steaguri libaneze si cu portrete ale lui Rafic Hariri, care a fost ucis intru-un atentat cu masina-capcana soldat cu 22 de morti la data de 14 februarie 2005, anunta Realitatea Tv.

De altfel, sustinatorii lui Rafic Hariri au acuzat Siria de implicare in asasinat, insa autoritatile de la Damasc au respins vehement acuzaţiile. Poliţia a luat masuri drastice de securitate, pentru ca mitingul să nu degenereze în violenţe.

Manifestanţii au scandat de inca de dimineata sloganuri prin care au cerut Parlamentului sa aleaga un nou presedinte. Libanul traverseaza una dintre cele mai grave crize politice din ultimii 15 ani, pentru ca forul legislativ nu a putut alege pana acum un presedinte, din cauza divergentelor dintre putere si opozitie.