Drumul Național 67 C, cunoscut sub numele de „Transalpina”, este blocat în mai multe locuri, pe tronsonul care străbate județul Alba, după ce ploile puternice din ultimele zile au produs scurgeri de aluviuni de pe versanți, care au dizlocat și bucăți de stâncă, transmite Mediafax.

TransalpinaFoto: Ministerul Transporturilor

Pompierii din Alba și lucrători ai Serviciului Voluntar de Urgență au intervenit, luni după-amiază, pentru deblocarea DN 67 C - Transalpina unde, în cinci zone, s-au semnalat scurgeri de aluviuni de pe versanți și căderi de stânci, în urma ploilor căzute în ultimele zile.

„Detașamentul de pompieri Alba-Iulia și Garda de intervenție Sebeș intervin cu două autospeciale și 10 subofițeri în sprijin pentru deblocarea DN 67C, între barajul Tău și Oașa. La fața locului intervine și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șugag”, a transmis Cătălin Kovacs, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și face legătura între orașele Sebeș din județul Alba și Novaci din județul Gorj. Drumul străbate patru județe: Alba, Sibiu, Vâlcea și Gorj, traversând Munții Parâng, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea.