Sorin Ovidiu Vantu va fi audiat ca martor in dosarul FNI, iar Ioan Maria Vlas ar putea fi eliberata, transmite Antena 3.

Cel mai probabil, Sorin Ovidiu Vantu va fi citat la urmatorul termen al procesului, care a fost stabilit pentru 18 februarie. In acelasi timp, magistratii au refuzat sa ii cheme in instanta pe Mugur Isarescu si Decebal Traian Remes.

Vlas a declarat ca omul de afaceri Vantu ar fi beneficiat de mari sume de bani din FNI si FNA.

Judecatorii au respins cererile privind obtinerea de informatii de la SRI si AVAS, precum si efectuarea unei expertize a semnaturilor de pe ordinele de plata emise in perioada cand Vlas s-a aflat in strainatate.

Vlas este judecata in stare de arest pentru inselaciune in dosarul privind prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA). Ioana Maria Vlas a solicitat, miercuri, sa fie eliberata, invocand jurisprudenta Curtii Europene de la Strasbourg. Tribunalul din Bucuresti a admis eliberarea din arest a Ioanei Maria Vlas, acuzata de inselaciune in dosarul FNA, precum si cererea de inlocuire a arestului preventiv cu obligatia de a nu parasi tara. Vlas insa nu va fi eliberata deocamdata daca decizia va fi atacata cu recurs.