Pretul biletelor si abonamentelor de calatorie pentru mijloacele de transport in comun din Bucuresti ar putea creste din acest an cu 18%, respectiv 25%, daca solicitarea RATB in acest sens va fi aprobata, joi, de consilierii municipali, anunta Antena 3.

Pretul unui calatorii ar putea creste de la 1,1 lei, cat este in prezent, la 1,3 lei, ceea ce inseamna o majorare de peste 18%.

Pretul unui abonament pe o singura linie urbana ar urma sa coste 30 de lei, in loc de 25, cat este in prezent, adica o majorare de 20%, iar pretul unui abonament pe doua linii urbane ar urma sa coste 35 de lei, in loc de 30, cat este in prezent. Pretul unui abonament nominal pe toate liniile urbane ar urma sa creasca de la 40 la 50 de lei pe luna, ceea ce inseamna o majorare de 25%.

RATB intentioneaza sa introduca si un nou abonament nenominal, fara solicitarea informatiilor cu privire la nume sau CNP, insa acesta va costa mai mult. Preturile abonamentelor nenominale propuse de RATB vor fi de 40 de lei lunar pentru o linie urbana si de 80 de lei pentru toate liniile urbane.

RATB a mai solicitat, si in luna decembrie, Consiliului General al Municipiului Bucuresti, majorarea tarifelor la biletele si abonamentele pentru transportul in comun, insa Consiliul a respins, atunci, propunerea Regiei de Transport Bucuresti.