Un TIR incarcat cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a rasturnat, joi dupa-amiaza, pe drumul national (DN) 7, in judetul Arges, iar o parte din substanta chimica incarcata in saci a ajuns in apropierea carosabilului, soferul ranit fiind transportat la spital, relateaza News.ro. In conditiile in care s-au produs scurgeri de combustibil si exista riscul unei explozii, imediat dupa accident autoritatile au blocat drumul, traficul fiind deviat.

Soferul autotrenului, un cetatean turc, a fost preluat de o ambulanta, suferind mai multe traumatisme.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, autotrenul incarcat cu 24 de tone de azotat de amoniu ambalat in saci s-a rasturnat pe DN7, in afara carosabilului, la kilometrul 124, in dreptul localitatii Valea Ursului.

In urma accidentului, o parte din incarcatura a ajuns pe pamant, in apropierea soselei, iar din rezervorul s-a scurs combustibil. In aceste conditii, autoritatile au decis blocarea drumului, pompierii asigurand o zona de protectie.

Soferul autotrenului, un cetatean turc, a fost ranit, suferind multiple traumatisme, inclusiv la cap. El a fost preluat de echipajul de terapie intensiva mobila si dus la spital.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, traficul pe DN7, la kilometrul 124, a fost oprit, fiind deviat pe ruta A1 - DN7C Pitesti - Curtea de Arges - DN73C - DJ 678A Tigveni- Poenari - DN7 Moraresti.