Parasutistul de 35 de ani ranit grav, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a aterizat fortat cu o parapanta pe aerodromul din Ghimbav, judetul Brasov, a murit la scurt timp dupa ce a fost transportat la spital, anunta News.ro.

Barbatul urma sa fie transportat cu un elicopter SMURD la Targu Mures, insa din cauza starii grave in care se afla - nu era stabil din punct de vedere hemodinamic - a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov.

Parasutistul era in coma si nu putea sa respire singur, fiind ventilat mecanic.

El a murit la scurt timp dupa ce a fost transportat la unitatea sanitara.

Parasutistul efectua un zbor de antrenament, iar primele informatii arata ca nu a respectat directia de aterizare, respectiv directia vantului.

In acest caz a fost declansata o ancheta pentru a se stabili cu exactitate cauzele accidentului.

"S-au constituit doua comisii: una la Aeroclubul din Ghimbav si una de la Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, pentru stabilirea cauzelor exacte care au determinat accidentul", a declarat Geroge Rotaru, directorul Aeroclubului Romaniei.

Accidentul a avut loc, miercuri, in jurul orei 16.30, cand parasutistul, membru al Aeroclubului din Ghimbav, nu a mai putut controla bine parapanta si a fost nevoit sa aterizeze fortat.

La impactul cu solul, el a fost ranit grav, la fata locului ajungand imediat un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor.

"Victima a fost intubata si ventilata mecanic. Starea este grava si s-a solicitat interventia unui elicopter SMURD de la Targu Mures care sa il transporte la spital", spunea initial Adriana Palaghia, purtatorul de cuvant la Ambulanta Brasov.