Autorul jafului armat comis in urma cu o saptamana la o unitate bancara din Bistrita a fost retinut, marti dupa-amiaza, in urma unei descinderi a politistilor in cartierul Subcetate din municipiu, aflat la doar cateva strazi distanta de banca unde a fost comisa talharia, relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandra Veresezan, inainte de a fi retinut, barbatul a tras cu o arma asupra oamenilor legii si a ranit un politist in brat.

Atat autorul jafului, cat si politistul au fost dusi la Spitalul de Urgenta Judetean din Bistrita.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Mihaela Mastan, a declarat pentru Agerpres ca ambele persoane sunt constiente si stabile hemo-dinamic. Politistul prezinta o plaga impuscata in bratul stang si o fractura de humerus stang, iar agresorul are o plaga impuscata in coapsa.

Autorul jafului este cunoscut cu antecedente penale, atat in Romania cat si in Italia, iar recent a fost eliberat conditionat din penitenciar, potrivit biroului de presa al IGPR.

Un barbat inarmat cu un pistol a patruns pe 5 iulie in sediul unei unitati bancare din municipiul Bistrita si a amenintat o casiera, convingand-o astfel sa ii inmaneze o suma de bani. Barbatul a reusit sa fuga dupa incident.