Un soldat american aflat in vacanta la Brasov a produs, marti seara, un accident grav intre Brasov si Poiana Brasov, dupa ce a pierdut controlul masinii si a intrat intr-un autoturism care circula regulamentar, o tanara de 22 de ani fiind grav ranita, transmite Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, accidentul s-a produs marti seara, in jurul orei 20.20, dupa ce soferul de 40 ani, care conducea un autoturism dinspre Poiana Brasov spre Brasov, pe Calea Poienii, a pierdut controlul volanului in dreptul statiei RAT Stejeris, din cauza ca nu a adaptat viteza in curba deosebit de periculoasa. Astfel, masina sa a acrosat parapetul de la marginea drumului, iar impactul a aruncat autoturismul pe contrasens, de unde venea un autoturism care circula regulamentar, condus de un tanar de 22 ani.

In urma impactului dintre cele doua masini, o tanara de 22 de ani, care se afla in dreapta soferului, a fost grav ranita, ea suferind patru fracturi la coaste si fiindu-i perforati ambii plamani.

Femaia a fost transportata la Spitalul Judetean Brasov cu un echipaj SMURD si a intrat imediat in operatie.

Si soferul nevinovat a fost ranit usor, insa a refuzat transportul la spital.

La locul accidentului au ajuns doua echipaje SMURD pentru a acorda ajutor victimelor, precum si echipaje de la Politia Rutiera pentru cercetari la fata locului.

Potrivit unor surse, se pare ca soferul american bause la un restaurant in Poiana Brasov, dar totusi s-a urcat la volanul jeepului cu care voia sa ajunga la un hotel din Brasov, unde era cazat alaturi de alti militari.

El avea o alcoolemie de 0.65 in aerul expirat si a fost retinut pentru 24 de ore in arestul Politiei Brasov. Reprezentantii IPJ Brasov refuza insa sa confirme informatia sau sa faca orice alta precizare legata de soferul care a provocat accidentul.