Un barbat de 49 de ani, angajat al firmei care construieste tronsonul Deva-Ilia al Autostrazii A1, a murit dupa ce a fost lovit de un trasnet, in timpul unei vijelii care s-a produs, joi dupa-amiaza, in judetul Hunedoara, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, capitanul Bogdan Danaiata, un barbat in varsta de 49 de ani, din judetul Bacau, angajat al firmei care construieste segmentul de autostrada Deva-Ilia a murit, joi dupa-amiaza, dupa ce a fost lovit de un trasnet.

"Echipajul SMURD a fost solicitat pentru a acorda primul ajutor unui barbat de 49 de ani lovit de un fulger. Din pacate, barbatul era decedat", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara.

Colegii barbatului le-au declarat inspectorilor ITM sositi la locul incidentului ca nori negri au acoperit cerul si a inceput sa fulgere. Barbatul a fost lovit de trasnet in timp ce mergea sa se adapostesca, iar colegii sai au cerut ajutor la 112.

Un alt trasnet a lovit la cateva sute de metri, intr-o claie de fan care a fost mistuita de foc.

"Pompierii hunedoreni au mai intervenit in mai multe zone din judet pentru a indeparta de pe carosabil mai multe crengi de copaci rupte din cauza vijeliei. Din fericire, nu au fost inregistrate pagube materiale", a spus purtatorul de cuvant al ISU.