Traficul rutier a fost blocat duminica dimineata pe DN 1 Oradea - Huedin, in zona localitatii Tinaud, din cauza unui accident rutier in care au fost implicate doua autotrenuri, in urma coliziunii unul dintre soferi decedand, iar celalalt fiind grav ranit, transmite Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Bihor, Alina Dinu, accidentul a avut loc la ora 8:45, in apropierea orasului Alesd.

"Unul dintre conducatorii auto a decedat, iar din celalalt TIR, conducatorul auto si un pasager au fost raniti si transportati la spital", a declarat Alina Dinu.

Conform ISU Crisana, unul dintre TIR-uri transporta o incarcatura de granule de plastic, fara pericol de explozie. Primele temeri ale autoritatilor au fost ca substanta granuloasa ar fi fost azot, dar echipajele sosite la fata locului, ce au dispus masurile de siguranta intr-un perimetru in care nici politia nu a avut initial acces, s-a constatat ca nu prezinta pericol.

Traficul a fost blocat si deviat pe ruta Alesd-Astileu-Magesti-Vadu Crisului-Topa. La fata locului s-au deplasat echipaje ale politiei, ale ISU si ambulantei.

Autoritatile asteapta sa ajunga la fata locului o macara puternica de la un intreprinzator privat, pentru a-i ajuta sa mute autotrenurile din locul accidentului si sa deblocheze astfel DN1.

Seful IPJ Bihor, Liviu Popa a declarat pentru agentia de presa citata ca a solicitat in repetate randuri un asemenea utilaj performant pentru interventii de genul acesta, dar fara niciun rezultat.

"Suntem la cheremul si amabilitatea unei firme private. Sigur ca autotrenurile s-au rasucit, blocheaza drumul, dar ce putem face. Speram ca si de data aceasta sa primim sprijinul firmei respective", a spus Liviu Popa.