Doi militari aflati intr-un tanc au fost raniti, miercuri seara, intr-un poligon de tragere din localitatea sibiana Cartisoara in timp ce faceau manevre, primele informatii indicand ca acestia ar fi folosit munitie reala, la ora transmiterii stirii trei ambulante fiind trimise la locul incidentului.

Potrivit primelor informatii, miercuri seara, la numarul de urgenta 112 a fost primit un apel conform caruia doi militari dintr-un poligon de tragere in localitatea sibiana Cartisoara, aflati intr-un tanc, ar fi fost raniti in timpul unor manevre, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei stiri, trei ambulante se indreapta spre locul incidentului pentru preluarea ranitilor.

Primele date arata ca cei militari ar fi fost raniti cu munitie reala.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu, Ovidiu Luca, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca din informatiile pe care le detine pana la aceasta ora viata niciunuia dintre cei doi soldati nu este pusa in pericol.

"Exista doua victime in urma unui eveniment care a avut loc in poligon. Am inteles ca unul dintre ei are rani superficiale, escoriatii si arsuri fara probleme, cel de-al doilea fiind ranit putin mai grav. Nici in cazul celui de-al doilea, din cate am inteles pana acum dupa comunicarea colegilor, la telefon, nu se pune problema ca viata acestuia sa fie pusa in pericol", a spus Ovidiu Luca.

Potrivit sursei citate, spre locul accidentului s-au deplasat o ambulanta de la Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu, una de la Spitalul Militar din Sibiu si un echipaj SMURD.

Luca a mai spus ca ranitii ar putea fi transportati fie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, fie la Urgenta Spitalului Militar.