O noua viitura ii ameninta pe galateni dupa ploile torentiale de joi seara, la numai 24 de ore dupa dezastrul de miercuri, soldat cu moartea a noua persoane. Sunt amenintate inclusiv localitatile devastate de inundatiile de miercuri. 400 de oameni din Valea Marului sunt evacuati, potrivit Realitatea TV.

Capitala si judetele Ilfov si Giurgiu se afla joi seara, pana la ora 22.00, sub cod galben de ploi, vijelii, descarcari electrice si grindina, potrivit unor atentionari de tip nowcasting care au fost emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Cantitatile de apa vor putea depasi 25 de litri pe metru patrat, se precizeaza in atentionari.

Cod portocaliu in judetul Galati, joi seara

Judetul Galati se afla joi seara sub cod portocaliu de ploi, cantitatile de apa putand atinge si depasi 30-35 de litri pe metru patrat, potrivit unei atentionari nowcasting care a fost emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina, a precizat ANM.

Atentionare vizeaza inclusiv localitatile Valea Marului, Corni, Tg. Bujor, Varlezi, Matca, Corod, Suceveni, Cavadinesti, Tudor Vla