Echipele de interventie au continuat luni, fara succes, cautarile celor doua persoane date disparute dupa ce o barca s-a rasturnat pe Dunare, cu o zi in urma. Cei doi disparuti sunt George Durbac, de 31 de ani, consilier la APIA Giurgiu, si Pavel Gruia, director ANIF Ilfov, in varsta de 57 de ani, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Giurgiu, la operatiune participa, cu cinci barci, pompieri militari, politisti, jandarmi si politisti de frontiera, iar echipele de interventie au gasit, luni, cinci pusti de vanatoare care apartin persoanelor cazute in apa.

Conform autoritatilor, cele doua persoane date disparute sunt directorul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Ilfov, Pavel Gruia, in varsta de 57 de ani, si George Durbac, in varsta de 31 de ani, consilier la APIA Giurgiu.

"Echipele de interventie continua cautarea celor doi barbati disparuti, trupurile lor fiind posibil luate si duse de apa", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, Cornel Vasilache.

Doi dintre supravietuitorii accidentului de pe Dunare sunt Visan Stan, om de afaceri, fost politist de frontiera si seful Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Giurgiu, Ilie Vasile.

"M-am salvat. M-am tinut de cuiul barcii, nu puteam inota, am 56 de ani, iar la un moment dat Dumnezeu m-a prins si m-a ridicat spre mal, am simtit pamant sub picioare. Pe mal am mers cateva zeci de metri in locul unde aveam masina si am reusit sa vorbesc la telefonul mobil cu sotia si cu cele doua fiice. Nu voi mai merge la vanatoare sau cu barca pe Dunare niciodata. M-am nascut a doua oara", a declarat seful Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Giurgiu, Ilie Vasile.

Din declaratiile supravietuitorilor s-a stabilit ca grupul de zece persoane plecase la vanatoare de vulpi sau sacali, iar pentru a ajunge acolo oamenii au traversat un brat al Dunarii de aproximativ 60 de metri latime. La dus ei au traversat apa cate cinci in barca, iar la intoarcere, dorind sa plece mai repede, s-au urcat toti intr-o ambarcatiune de doar patru locuri.

O barca in care se aflau zece persoane s-a rasturnat, duminica, in Dunare, in zona localitatii Slobozia din judetul Giurgiu.

Sapte persoane au reusit sa ajunga la mal, iar celelalte trei au fost date disparute. Dupa cateva ore de cautari, una dintre persoanele date disparuta a fost gasita moarta. Barbatul decedat, Elvis George Georgescu, era angajat ca agent sef principal la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase al Politiei Giurgiu si avea 44 de ani.

Vanatoarea la care au participat cei zece a fost organizata pe fondul de vanatoare Slobozia.