Gheorghe Vladan, autorul crimelor din salonul de coafura din Dorobanti, este cercetat pentru omor calificat si omor deosebit de grav cu premeditare. Procurorii au adaugat inca un cap de acuzare - nerespectarea regimului armelor si munitiei, si au stabilit ca prima victima a fost sotia sa.

Gheorghe Vladan avea o alcoolemie de 0,25 grame la mie si nu consumase droguri in seara zilei cand au avut loc crimele, potrivit buletinului primit de la Institutul de Medicina Legala. In sange s-a descoperit prezenta unui medicament antidepresiv.

Procurorul Marius Iacob a precizat ca se va solicita calculul retroactiv al alcoolemiei, avand in vedere diferenta mare dintre momentul in care s-au prelevat probele si producerea crimelor.

La locuinta acestuia au fost descoperite 50 de cartuse calibrul 9 mm cu varful ascutit si zece cartuse cu varful retezat, 11 tuburi si patru baionete.

Gheorghe Vladan a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava pentru efectuarea expertizei psihiatrice.

Acesta a discutat cu procurorii despre ce a facut inainte si dupa momentul crimelor, dar nu a oferit nicio informatie legata de momentul in care a tras, acuzand un moment de amnezie.

Filmul evenimentelor

  • Procurorii au stabilit, analizand imaginile camerelor de supraveghere, ca atacatorul a ramas in incinta unitatii comerciale 3 minute si 27 de secunde iar prima sa victima a fost sotia sa.
  • Atacatorul a tras in sotie, glontul a trecut prin corpul acesteia si a patruns in biroul din salonul de primire.
  • Ulterior, a deschis focul catre salonul de coafura, ranind in picior o angajata.
  • In momentul in care a observat ca o alta angajata s-a uitat la el, a tras inspre ea, dar nu a nimerit-o.
  • Atacatorul a executat un al treilea foc, catre un client al salonului. Un al patrulea foc a fost tras spre un client, dar acesta s-a ascuns sub tejghea si nu a fost nimerit.
  • Cu sapte secunde inainte ca inculpatul sa patrunda in salon, de pe acest scaun s-a ridicat o mama si un copil care au parasit frizeria deoarece era prea aglomerata.
  • Atacatorul a revenit spre zona coaforului si a tras spre casiera.
  • A deschis din nou focul cand aceasta s-a retras si a tras ulterior catre o clienta si catre un angajat al unitatii.
  • Atacatorul a vrut sa plece dar a observat o victima care incerca sa se ascunda, aparandu-se cu mainile ridicate in dreptul capului, si a tras un ultim foc de arma.