Shelby Rogers a obținut de-a lungul carierei victorii în fața mai multor nume importante din circuitul feminin, dar meciul câștigat în fața cehoaicei Linda Fruhvirtova a fost unul foarte special pentru americanca de 31 de ani.

Shelby RogersFoto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

>> WTA Miami: Campioană de Grand Slam, eliminată de locul 121 mondial - A șaptea înfrângere consecutivă

După 11 luni, Shelby Rogers obține prima ei victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA

Ultimul succes pentru americancă pe tabloul principal al unei competiții WTA data din 27 aprilie 2023, când o învingea pe Ana Bogdan la Madrid.

Au urmat apoi înfrângeri cu Irina Begu (Madrid), Linda Noskova (Roma), Petra Martic (Roland Garros), Camila Osorio (Eastbourne) și Elena Rybakina (Wimbledon).

Rogers nu a jucat în a doua parte a sezonului 2023, după ce a suferit a doua operație la genunchi din carieră.

Revenită pe teren la începutul anului, Shelby a fost învinsă de Emma Răducanu la Australian Open, iar apoi a mai jucat doar în calificări la Austin: a câștigat meciul cu Arianne Hartono, dar a suferit o nouă accidentare în setul secund al duelului cu Olivia Gadecki.

Miercuri, la Miami Open, Rogers (ajunsă pe locul 325 WTA) a învins-o în trei seturi pe Linda Fruhvirtova (138 WTA / 18 ani, beneficiară a unui wildcard) și a pus capăt unei așteptări de 11 luni. După ultimul punct, americanca a scăpat racheta din mână și a început să plângă de fericire.

„Nu mai întineresc, așa că fiecare meci pe care îl joc acum este cu adevărat special. Recuperarea este grea, revenirea, iar toate aceste jucătoare sunt atât de bune - și au cam jumătate din vârsta mea! Pur și simplu iubesc atât de mult acest sport și tot ce am vrut să fac astăzi a fost să ies și să mă bucur de competiție” - Shelby Rogers.

Aceasta este prima victorie pentru Rogers ca femeie căsătorită. În primăvara anului trecut, John Slavik a cerut-o în căsătorie la turneul din Charleston, orașul ei natal, iar nunta a avut loc în decembrie.

  • Shelby va juca în turul al doilea cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (favorită 21).

De-a lungul anilor, Shelby Rogers a învins mai multe jucătoare de top: Naomi Osaka, Maria Sakkari (de câte trei ori), Elena Rybakina Petra Kvitova, Anett Kontaveit, Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Jelena Ostapenko, (de câte două ori), Serena Williams, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Ashleigh Barty, Sloane Stephens (câte o dată).

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

>> WTA pregătește schimbarea unor reguli, după victoria Simonei Halep la TAS

>> VIDEO Scene îngrijorătoare la ATP Miami - Lui Matteo Berrettini i s-a făcut rău pe teren

>> Aryna Sabalenka rupe tăcerea - Prima reacție după moartea celui care i-a fost iubit