Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în runda inaugurală a turneului „WTA 1.000” de la Miami, iar L'Equipe a analizat primul meci disputat de româncă după scandalul de dopaj care a ținut-o departe de teren timp de un an și jumătate.

Simona Halep, la MiamiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> VIDEO Simona Halep, învinsă de Paula Badosa la revenirea în circuitul WTA - Prestație încurajatoare a fostei lidere mondiale

Dificultățile la serviciu au condamnat-o pe Simona Halep în fața Paulei Badosa, explică L'Equipe

Cotidianul francez a explicat că diferența în meciul de pe Grandstand a fost făcută de problemele avute de Halep la serviciu și de durerile la umăr care au făcut-o pe româncă să ceară un time-out medical.

„Suspendată iniţial pentru 4 ani pentru dopaj, Simona Halep a profitat de reducerea pedepsei pentru a reveni în circuit, marţi, la Miami. Revenirea ei s-a încheiat cu o înfrângere în faţa Paulei Badosa (1-6, 6-4, 6-3), scrie lequipe.fr.

La 569 de zile de la ultimul său meci la US Open 2022, Simona Halep a revenit marţi în circuit. Între New York şi Miami, unde şi-a reluat cariera graţie unui wild card, românca a fost prinsă de patrula antidoping şi suspendată timp de patru ani, înainte de a-şi vedea pedeapsa redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, la începutul lunii martie. Fostul număr 1 mondial şi-a putut relua cariera imediat după aceea, dar dificultăţile sale la serviciu au condamnat-o în faţa Paulei Badosa (1-6, 6-4, 6-3)”, scrie lequipe.fr.

Românca în vârstă de 32 de ani, vizibil în formă, a avut nevoie doar de câteva puncte pentru a reveni în ritm, iar spaniola, care suferă de ceva vreme de o problemă la spate (s-a retras din turneu înainte de Indian Wells), a fost cea care a părut să fie lipsită de formă.

Totuşi, Halep a devenit din ce în ce mai imprevizibilă pe serviciul său (10 duble greşeli de-a lungul meciului) şi, cu dureri vizibile la umărul drept, a apelat la fizioterapeut la finalul actului secund.

Masajul, care a durat câteva minute, nu a schimbat cu nimic soarta setului şi nici nu a revigorat-o cu adevărat pe româncă, care a început să dea semne majore de frustrare. Cu break foarte rapid în setul decisiv, ea a revenit pentru a prelua serviciul adversarei sale, dar răgazul a fost de scurtă durată şi a putut să dea din nou din cap cu frustrare pe bancă după ce a pierdut din nou primul game. Badosa nu a mai cedat frâiele de data aceasta, în ciuda faptului că a suferit o sperietură din cauza piciorului stâng în ultimele game-uri.

În runda următoare, ea va avea un meci foarte special împotriva uneia dintre cele mai apropiate prietene din circuit, Aryna Sabalenka, care tocmai şi-a pierdut partenerul”, scrie L'Equipe.

>> WTA Miami: Paula Badosa reacționează după ce a învins-o pe Simona Halep, la revenirea pe teren a româncei

De știut după meciul dintre Simona Halep și Paula Badosa

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află pe locul 1140 în ierarhia Live).
  • În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (după moartea iubitului ei).
  • După ce Simona Halep, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală, România mai are o singură reprezentantă la Miami: Sorana Cîrstea (turul al doilea - meci cu Sloane Stephens sau Angelique Kerber).
  • Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Statistica partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Ași: 5-5

Duble greșeli: 10-6

Puncte jucate cu primul serviciu: 63% - 60%

Puncte câștigate cu primul serviciu: 72% (43/60) - 78% (38/49)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 31% (11/36) - 33% (11-33)

Lovituri câștigătoare: 18-35

Erori neforțate: 39-53

Puncte de break câștigate: 80% (4/5) - 36% (4/11)

Total puncte câștigate: 87-92

Durată meci: 1 ora și 58 de minute.

Simona Halep – Paula Badosa, 2-1 în meciurile directe

2024, Miami: 1-6, 6-4, 6-3 pentru Badosa

2022, Wimbledon: 6-1, 6-2 pentru Halep

2022, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Halep.

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).