​Meciul dintre Elina Svitolina și Victoria Azarenka de la Wimbledon s-a încheiat cu huiduieli din partea spectatorilor după ce cele două jucătoare nu și-au strâns mâna la finalul disputei. Aceste episoade au fost tot mai dese în ultimele luni, iar WTA a oferit o primă lămurire.

Victoria AzarenkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

WTA a anunțat oficial că nu vor exista strângeri de mână între jucătoarele din Ucraina și cele din Rusia și Belarus

Învinsă de Svitolina în optimile de la All England Club, scor 6-2, 4-6, 6-7(9), Azarenka nu s-a mai dus înspre adversară pentru a-i strânge mâna, cunoscut fiind faptul că sportivele din Ucraina nu le mai salută pe cele din Rusia și Belarus de la izbucnirea războiului din țara vecină.

Vika a fost huiduită de spectatorii de pe Terenul 1 de la Wimbledon, iar după acest nou episod încheiat cu scandal WTA a oferit o reacție clară.

În lumina noilor evenimente, WTA a oferit un comunicat de presă în care a lămurit, în sfârșit, că nu vor exista strângeri de mână între jucătoarele din Ucraina și cele din Rusia / Belarus la finalul partidelor.

Se speră că prin acest anunț să fie evitate cumva huiduielile pe care le primesc jucătoarele la finalul duelurilor care nu au parte de strângeri de mână.

„Din cauza războiului reprobabil în curs de desfăşurare, WTA respectă poziţia sportivelor din Ucraina de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor (n.r. din Rusia şi Belarus) la finalul unui meci, deoarece aceasta este o decizie personală.

Avem unii dintre cei mai buni fani din lume şi le suntem recunoscători pentru pasiunea şi dedicarea lor şi le mulţumim pentru înţelegerea şi respectul lor faţă de sportivi”, se arată în comunicatul WTA.

Cum arată sferturile feminine de la Wimbledon 2023

Iga Swiatek (1) vs Elina Svitolina

Jessica Pegula (4) vs Marketa Vondrousova

Ons Jabeur (6) vs Elena Rybakina (3) / reeditarea finalei din 2022

Madison Keys (25) vs Aryna Sabalenka (2)