Învinsă de Elina Svitolina în optimi la Wimbledon, Victoria Azarenka a respectat decizia adversarei și nu a așteptat-o la fileu pentru clasica strângere de mână. Doar că gestul sportivei din Belarus nu a fost înțeles de spectatori, care au fluierat-o până aceasta a părăsit Terenul 1 de la All England Club.

Victoria Azarenka Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

>> Cea mai titrată jucătoare a Ucrainei, calificare în sferturi la Wimbledon după ce a învins o fostă lideră mondială

Victoria Azarenka crede că ar fi fost huiduită indiferent de ce ar fi făcut

Considerând că ce a pățit Vika a fost nedrept, un jurnalist a întrebat-o pe fosta lideră mondială ce părere are despre cele întâmplate.

„Cred că suntem de acord cu asta. Nu a fost corect. Dacă sunt victimă? Victimă pentru că cineva nu mi-a întins mâna la salut? Oh, vă rog.

Ea nu dă mâna cu sportivele din Rusia și Belarus (din cauza războiului din Ucraina). Îi respect decizia. Ce ar fi trebuit să fac eu? Să stau la fileu și să o aștept?

Îi respect decizia. Să rămân şi să aştept? Nu aş fi putut face nimic care să fie corect, aşa că am făcut ceea ce am considerat că este respectuos faţă de decizia sa” - Victoria Azarenka, citată de BBC.

Elina Svitolina vrea ca lumea să știe că nu vor exista strângeri de mână între ucraineni și ruși/belaruși

Subiectul a fost comentat și de Elina Svitolina, care le-a cerut conducătorilor din tenis să explice că sportivii din Ucraina refuză să dea mâna cu cei din Rusia și Belarus.

„Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, belaruşi şi ucraineni.

Nu ştiu dacă este clar pentru oameni. Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă. Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arynei Sabalenka). A fost la fel de nedrept pentru mine acolo.

Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru” - Elina Svitolina.

Semifinalistă în 2019 la Wimbledon, Elina Svitolina va avea parte de un alt adversar de calibru în sferturi, unde va da peste Iga Swiatek (lidera mondială și principala favorită).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.